Pogačar za uvod tretji, Roglič osmi

Uvodno dejanje kolesarske dirke po Franciji je prav na vrhu postreglo z nekoliko presenetljivim razpletom, ki je osrečil Yvesa Lampaerta (Quick Step). Belgijec je dobil vožnjo na čas pred rojakom in enim od današnjih favoritov Woutom van Aertom (Jumbo Visma).

Tadej Pogačar Foto: Profimedia
Tadej Pogačar Foto: Profimedia

FRANCIJA > Zelo zadovoljen z opravljenim na deževnem kronometru je bil lahko tudi Tadej Pogačar, pa ne le zato, ker je zmagovalec zadnjih dveh izvedb Toura od kandidatov za rumeno majico med špalirjem gledalcev najhitreje prevozil 13 kilometrov po spolzkih cestah Köbenhavna.

S tretjim mestom mu niti ni bilo treba takoj prevzeti simbola primata, ki bi v že tako napetem prvem tednu dirke po Franciji prinesel dodatne obveznosti in obremenitve zanj in njegovo ekipo UAE Emirates. Za Yvesom Lampaertom je Pogačar zaostal sedem sekund, Primož Roglič (Jumbo Visma) na osmem mestu pa 15. Za las ga je prehitel moštveni kolega in domačin Jonas Vingegaard.

Državni prvak v kronometru, Idrijčan Jan Tratnik (Bahrain Victorious), je bil 16., od zmagovalca prve etape pa je bil počasnejši za 24 sekund.

Danski triptih se jutri in v nedeljo nadaljuje z etapama, ki sta v osnovi namenjeni sprinterjem, a bi lahko vremenske spremenljivke prekrižale načrte tudi kateremu od favoritov v skupnem seštevku.


Najbolj brano