Petrič izenačil svetovni rekord

Balinar Anže Petrič iz Gradišča pri Vipavi je v soboto, na tekmi 15. kroga italijanskega prvenstva v serie A izenačil svetovni rekord v hitrostnem zbijanju.

TORINO > Član Borgoneseja je ob zmagi nad Ferriero s 14:11 zadel kar 49 krogel iz 50 metov in tako izenačil dosežek Francoza Frederica Marsensa, ki je po uveljavitvi novih pravil 49 zadetkov zbral konec januarja. “Ko sem pred tedni svetovni rekord izenačil z 48 zadetki, je Marsens le pol ure kasneje zadel še kroglo več. Tokrat mi je le sekunda zmanjkala, da bi zadel še petdeseto kroglo. Res škoda, da je zmanjkalo tako malo. Vesel sem tega dosežka, saj sem letos zelo dobro pripravljen. Ves trud in trdo delo, ki sem ju vložil, sta poplačana. Upam, da bom v takšnem slogu nadaljeval do konca klubske sezone in nato tudi v reprezentančnem dresu,” je rekordni nastop komentiral Petrič, ki je odlično formo pokazal že pred tedni, ko je ugnal tudi reprezentančnega kolega Aleša Borčnika s 47:45. Sicer se z Borgonesejem bori za četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir za naslov italijanskega prvaka.

V soboto je bil izenačen tudi svetovni balinarski rekord v štafetnem zbijanju, saj sta štafeti BRB Ivree (Aleš Borčnik-Emanuele Ferrero) in La Perosine (Leo Brnić-Alessandro Longo) zadeli po 59 krogel.


Najbolj brano