Odbojkarice Luke Koper z zmago nad Sip Šempetrom že pete

Potem ko sta prvi dve mesti v modri skupini 1. DOL Sportklub za ženske že dolgo časa oddani, se preostale ekipe borijo za mesta od tri do šest. Peto so si danes zagotovile igralke Luke Koper, ki so doma nekoliko presenetljivo premagale Sip Šempeter.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

LJUBLJANA > S tem so si pred zadnjim krogom rednega dela zagotovile neulovljive štiri točke prednosti pred šestouvrščenim Ankaranom. Šempetranke, ki so dolgo časa zasedale tretje mesto, pa so najbrž iz rok spustile priložnost, da z njega vstopijo v končnico. Tretjemu mestu je zdaj najbližje Gen-I Volley, ki v zadnjem krogu gosti Luko Koper, v primeru zmage ga Sip Šempeter ne more prehiteti.

Šempetranke so tekmo dobro začele, z manjšo krizo pred končnico so dobile prvi niz, nato pa povsem popustile. V drugem so osvojile vsega 14 točk, pri tem pa tudi razigrale Koprčanke, ki so uvidele, da se jim ponuja priložnost. Dobile so tudi tretjega, v katerem so že vodile s 23:18, nato pa so gostje ubranile štiri zaključne žoge, prišle do izenačenja na 24. in 25. točki, toda zelo razpoložena Nina Đukić, z 29 točkami najučinkovitejša igralka tekme, je zmago v nizu vendarle zagotovila Primorkam. Te so nato izkoristile psihološko prednost in Savinjčanke ugnale tudi v četrtem nizu.

Vodilni ekipi Calcita in Nove KBM Branika se nista posebej utrudili, da sta prišli do novih zmag. Kamničanke so proti GEN-I Volleyju prvi niz dobile s 25:12, v drugem in tretjem so sicer imele več dela, a Novogoričanke niso bile niti blizu osvojitvi častnega niza.

Nekoliko bližje njemu so bile Ankarančanke proti Novi KBM Braniku. Najprej so v drugem nizu dolgo časa vodile, zadnjič z 18:17, nato pa so gostje s servisi Ronje Štampar prišle do petih zaporednih točk, domače so se še približale na 19:22, a so bile po servisih Andreje Tišma spet nemočne. Podobno se je odvijal tretji niz, kjer pa je bil odpor gostiteljic še daljši, vodile so s 23:22, toda izgubile končnico.


Najbolj brano