Odbojkarice GEN-I Volleyja šele po petih nizih ugnale Ankaran

V končnici v 1. DOL Sportklub je bilo najbolj tesno v Novi Gorici, kjer so domačinke po petem nizu le premagale Ankaran.

Odbojkarice Ankarana so krepko namučile tekmice  GEN-I Volleyja.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Odbojkarice Ankarana so krepko namučile tekmice GEN-I Volleyja.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

V Novi Gorici so odbojkarice GEN-I Volleyja šele po petih nizih ugnale Ankaran. V primorskem derbiju so prvi niz tesno s 25:23 dobile Ankarančanke, nato pa se je zdelo, da so domačinke ujele ritem, ko so bile s 25:15 in 25:14 v naslednjih dveh nizih zelo prepričljive.

Toda v podobni meri so jim v četrtem nizu vrnile gostje in izsilile odločilni niz. V njem so igralke Ankarana hitro povedle s 6:3, nato pa je sledil nov preobrat. Kljub vodstvu za tri točke so domačinke niz dobile na razliko s 16:14 po uspešnem bloku Žane Zdovc Sporer.

Pri Novogoričankah je s 26 točkami izstopala Polona Frelih, ki je temu dodala še pet asov in štiri bloke. Pri gostjah sta Sara Valenčič in Sharonda Pickering dosegli 19 oziroma 17 točk. Pickering je v ta izkupiček dodala kar devet blokov.

Že v petek je Luka Koper v gosteh s 3:0 v nizih ugnala SIP Šempeter.

Odbojkarice Calcita Kamnika so zanesljivo začele končnico. Ob zmagi proti ATK Grosuplju so bile z izjemo tretjega niza zelo prepričljive in so še zmago oddaljene od napredovanja v polfinale.

Varovanke Bruna Najdiča so prvi niz dobile s 25:12, nato pa malce stopile s plina. Drugi jim je pripadel s 25:17, v tretjem pa so gostje dlje časa pretile, a bile vseeno prekratke proti bolj izkušeni zasedbi iz Kamnika (25:19).

Asja Šen (15), Lucille Charuk (14) in Maša Pucelj (13) so presegle dvomestno število točk, medtem ko je bila pri tekmicah točkovno najbolj uspešna Nina Svetina z devetimi točkami.

Mariborčanke so pričakovano povedle z 1:0 v zmagah proti drugi ekipi Calcita Volleyja, a ob tem izgubile niz. Tekmice so v Lukni namreč presenetljivo izenačile na 1:1, nato pa so bankirke vendarle strnile vrste in na krilih Ize Mlakar hitro dokončale delo. V prvem nizu so oddale 13 točk, v tretjem 18, v zadnjem pa le deset.

Mlakar je dosegla 26 točk in bila v napadu 49-odstotno uspešna, po 13 točk sta dodali Tali Lekše in Nika Milošič. Pri gostjah je 11 točk dosegla Kaja Gimpelj.

Druge tekme bodo na sporedu v sredo, v polfinale bodo napredovale ekipe, ki bodo zmagale dvakrat.


Najbolj brano