Obračun vodilnih

Po odličnem začetku nove sezone čaka balinarje sežanske Skale v soboto ob 15. uri domači obračun proti serijskim prvakom iz Škofje Loke.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Prenovljena in pomlajena sežanska ekipa je v uvodnem delu sezone nanizala serijo treh zmag in se zasidrala na vrhu lestvice. Po pričakovanih domačih zmagah proti Krimu in Postojni je Skala prejšnjo soboto slavila še na gostovanju pri portoroški Anteni in potrdila, da lahko meša štrene tudi najboljšim.

Kraševcev ni zajela evforija, temveč so se osredotočili na trdo delo na treningih. “Z zadnjo zmago v gosteh smo potrdili kakovost. Z rezultatskim izkupičkom smo lahko zelo zadovoljni, v igri pa imamo še določene rezerve. Pozna se, da imamo precej novih igralcev. Zaenkrat je najbolj pomembno, da se povežemo kot ekipa. Ob primernem vzdušju tudi dobri rezultati ne bi smeli izostati,” je stanje opisal vodja moštva Iztok Sosič, ki je zadovoljen s prizadevnostjo in številčnostjo igralskega kadra na treningih. V tem tednu je bila vsa pozornost namenjena sobotnemu derbiju s Trato, ki bi znal napolniti sežansko balinarsko dvorano.

“V vsako tekmo gremo z željo po zmagi. Škofjeločani imajo zelo kakovostno jedro nosilcev igre, zato jim namenjam vlogo favorita na sobotni tekmi,” je dodal Sosič. Za zmago v sobotnem obračunu bodo morali izkoristiti dobro formo mladih “brzincev” Gašperja in Matije Povha ter Danijela Samse. Solidno pripravljenost v igri posameznikov in krogu kaže Klemen Sosič, dragocene pa bodo tudi izkušnje Petra Ravbarja, Roberta Dekanja in Gašperja Kraševca. Na drugi strani bodo glavni aduti gostov prekaljeni nosilci medalj iz največjih tekmovanj Uroš Vehar, Damjan Sofronievski in Tadej Premru.


Najbolj brano