Nik Zajc: Presenetil je samega sebe

Škofijski Bronx je z osvojitvijo pokala Slovenije v malem nogometu v začetku marca v Podčetrtku pripravil veliko presenečenje. Ker ni bilo drugih izstopajočih rezultatov primorskih športnikov v minulem mesecu, smo v športnem uredništvu Primorskih novic za športnika meseca izbrali člana Bronxa Nika Zajca.

 Nik Zajc, član Bronxa, športnik meseca marca Foto: Drago Perko
Nik Zajc, član Bronxa, športnik meseca marca Foto: Drago Perko

ŠKOFIJE> Poleg Nika Zajca sta se na finalnem pokalnem turnirju izkazala tudi Slaven Radišković in Rok Grželj, a je nato “kocka padla” na 20-letnega Izolana, ki je gostiteljem finalnega pokalnega turnirja v razmaku 12 sekund zabil kar dva zadetka. S tem je odločilno vplival na razplet finala in zmago Bronxa proti Dobovcu s 6:4.

“Na tekmi se nisem niti zavedal, da sem dosegel dva zadetka v 12 sekundah. Ko sem spoznal, kaj mi je uspelo, najprej niti nisem mogel verjeti.”

Nik Zajc je član Bronxov dve sezoni, pred tem pa je igral za Izolo. Po osmih letih velikega nogometa se je dokončno posvetil futsalu. “Na začetku sezone smo si želeli uvrstitev v polfinale, kjer nam je žreb namenil Oplast iz Kobarida. Glede na dokaj ugoden žreb smo si srčno želeli uvrstitve v finale, kar nam je na koncu tudi uspelo. Finalno tekmo smo si priborili z zadetkom v zadnji sekundi tekme.”

> Finalne tekme proti Dobovcu zagotovo ne boste zlepa pozabili?

“Ker je bil finalni dvoboj na sporedu že naslednji dan, sta bili obe ekipi dokaj utrujeni in to se je poznalo v igri. Tekma se je razpletla idealno, tudi sam sem odigral dobro. Jasno, veselje je bilo nepopisno.”

> Tekmo sta prelomila ravno vaša zadetka ob koncu prvega polčasa. Kako ste se počutili v tistih trenutkih?

“Začeli smo slabo in hitro prejeli zadetek, nato pa nam je uspel preobrat. Na tekmi se nisem niti zavedal, da sem dosegel dva zadetka v 12 sekundah. Ko sem spoznal, kaj mi je uspelo, najprej niti nisem mogel verjeti. Na tako pomembni tekmi mi kaj takšnega doslej še ni uspelo.”

> Verjetno je bilo slavje nepozabno?

“Skupina navijačev, ki nas spremlja skozi celotno sezono, je prišla tudi v Podčetrtek in skupaj z njimi smo slavili dolgo v noč. Vsi skupaj smo se zelo veselili zgodovinske lovorike.”

> Kakšen je položaj v vašem klubu?

“Verjetno je precej podoben kot v večini športnih kolektivov na Obali. Denarja ni, tako da se moramo sprijazniti z malenkostmi. Takšni uspehi nam dajejo dodaten motiv za delo na treningih, glede financ pa ni bilo večjih sprememb. Upam, da bo boljše v naslednji sezoni.”

> Z nastopi v letošnji sezoni ste že končali. Je prvenstvo prekratko?

“Zadnjo tekmo smo odigrali pred tremi tedni. Redni del prvenstva bi lahko bil daljši. Če sezona traja le nekaj mesecev tekmovanje ne more biti zanimivo. Po mojem, bi morali odigrati bistveno več prvenstvenih tekem.”

> Kakšni so vaši osebni načrti za nadaljevanje kariere?

“Najbolj pomembno je, da uspešno končam šolanje. Vse možnosti puščam še odprte, zagotovo pa je eden izmed ciljev igranje v tujini. Nastopam tudi za moštvo U-21, kjer sem bil prvi strelec lige, a nam ni uspelo osvojiti državnega naslova.”

> Kljub izjemni učinkovitosti si niste uspeli izboriti stalnega mesta v mladi reprezentanci.

“Kot najboljši strelec lige U-21 sem se udeležil priprav, vendar pa me nato selektor Matej Kavčič ni poklical na zadnji zbor pred turnirjem v tujini. Ni mi jasno, zakaj je do tega prišlo, verjetno pa to najbolje ve kar sam selektor. Tudi sam si enkrat želim zaigrati v dresu članske reprezentance, ki si je ravno minuli teden z odličnimi igrami zagotovila nastop na evropskem prvenstvu.”

> Kako se kot Izolan počutite v dresu Bronxov?

“Počutje je odlično. Žal mi je, da ni več na sporedu vročih sosedskih derbijev med Izolo in Bronxi, vendar verjamem, da bo tudi Izola kmalu ponovno našla mesto na prvoligaškem zemljevidu.” SIMON MALJEVAC


Najbolj brano