Nika Prevc desetič na stopničkah, zmaga Evi Pinkelnig

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (238,9 točke) je na drugi posamični tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu zasedla drugo mesto in desetič v karieri stala na odru za zmagovalke. Slavila je domačinka Eva Pinkelnig (246,6). Preostale štiri Slovenke so zasedle mesta v drugi polovici finalistk.

Nika Prevc Foto: Martin Metelko
Nika Prevc Foto: Martin Metelko

LINZ > Osemnajstletna Nika Prevc, vodilna v skupnem seštevku, je v prvi seriji zasedala peto mesto, v drugo pa je skočila 87,5 m in prevzela vodstvo pred domačinko Jacqueline Seifriedsberger (237,8).

Prevc je prehitela je naslednje tri tekmice, saj so zaostale Francozinja Josephine Pagnier (237,5), Nemka Katharina Schmid (236,5) in Kanadčanka Alexandria Loutitt (230,4), ki so zasedle mesta od štiri do šest.

Zanesljivo je slavila domačinka Eva Pinkelnig, prva po polovici tekme. Petintridesetletna Avstrijka je izkoristila nekoliko boljše razmere v zraku v drugi seriji, zanesljivo ubranila prednost iz prve serije ter se podpisala pod 14. zmago v svetovnem pokalu.

Za Niko Prevc so bile to desete stopničke v karieri, vse je dosegla letos. Devetkrat je bila na odru za zmagovalke na posamičnih tekmah, enkrat pa je slavila na superekipni tekmi.

V skupnem seštevku ima osem tekem pred koncem Nika Prevc 1079 točk oziroma 208 točk več od najbližje zasledovalke Pinkelnig. Tretja je Japonka Yuki Ito, ki je bila danes deveta in je zbrala 826 točk.

Točke so osvojile tudi štiri preostale Slovenke na tekmi. Nika Križnar (205,6) je v finalu pridobila deset mest in bila 19., mesto za njo je končala Tina Erzar (205,1), 21. pa je bila Katra Komar (204,1).

V drugo se je nastop ponesrečil povratnici po nekajtedenski odsotnosti Emi Klinec (200,7), ki je zasedla 26. mesto.

Naslednja ženska tekma svetovnega pokala bo v petek v finskem Lahtiju.


Najbolj brano