Najboljši odšli v Sarajevo

Minuli konec tedna se je notranjsko-primorski smučarski pokal nadaljeval na Soriški planini, kjer je bil najuspešnejši smučarski klub Javornik. Najboljši primorski mladi smučarji so nato odpotovali na mednarodno tekmovanje v Sarajevo.

Borut Furlan, trener selekcije notranjsko-primorske regije. Foto: Igor Mušič
Borut Furlan, trener selekcije notranjsko-primorske regije. Foto: Igor Mušič

SORIŠKA PLANINA > Na Soriški planini nad Podbrdom so bili gostitelji slaloma in veleslaloma smučarski delavci iz SK Logatec, ki so med vratca privabili 82 smučarjev iz desetih klubov. Po številu odličij je bil tudi tokrat na vrhu SK Javornik iz Lom pri Črnem Vrhu nad Idrijo, ki jih je zbral sedem. Sledila sta novogoriški SK Gorica (6) in SD Postojna (5), ki bo v Cerknem v soboto priredilo naslednje regijsko tekmovanje.

V slalomu sta bila pričakovano absolutno najhitrejša člana najstarejše kategorije U-21, smučarja SD Postojna Aljaž Kranjec (38,09) in Urša Poženel Vil har (39,72). Oba sta slavila z veliko prednostjo - Kranjec pred Žigo Šadlom iz postojnskega SK Markin, Vilharjeva pa pred klubsko kolegico Kajo Kaluža.

Tudi v kategoriji U-16 sta bila zmagovalca Manja Leban iz Idrije (45,99) in David Hrovatin (Javornik, 44,62) daleč pred tekmeci. Srebro sta osvojila Ana Samokec (Snežnik) in Lovrenc Orešnik iz Logatca.

Kakovostno bolj obetavni so mlajši smučarji. V skupini U-14 sta oba zmagovalca dosegla boljša časa od dve leti starejših nosilcev zlata. Članica Matajurja Manca Hvala je postavila čas 44,60, Anžej Arčon iz SD Postojna je dosegel izid 41,01.

Veleslalomski del tekmovanja je bil tokrat namenjen mlajšim smučarjev. V najstarejši kategoriji nastopajočih (U-12) sta najboljša časa postavila Logatčanka Ana Kunc (41,31) in član Snežnika Taj Božič (40, 81).

Najboljši smučarji regije iz starostne skupine do 14 in do 16 let so zadnje dni sicer preživeli na pripravah v Cerknem, nato pa so s trenerjema Borutom Furlanom in Žigo Cigojem in dvema pomočnikoma odpotovali v Sarajevo, kjer bodo do konca tedna tekmovali v superveleslalomu, veleslalomu in slalomu v sklopu FIS festivala Djeca za mir, kjer bo nastopilo še sedem državnih reprezentanc z območja Balkana.

Na smučiščih olimpijskih iger 1984 bodo tekmovali tudi Anžej Arčon, Gal Hvalič, Aleks Kavčič, Bor Kavčič, Manca Hvala, Julija Rupnik, Brina Pavlica Zorn, Živa Hrovatin, Alja Ronzullo, Nika Špacapan in Manja Leban.

Trener regijske selekcije, Novogoričan Borut Furlan, sicer ocenjuje, da se zadnje čase kakovost smučanja spet dviga: “Dobro je, da nam zadnja leta število tekmovalcev v regiji spet raste. Letos jih je registriranih 117. Na pripravah v Cerknem smo zgradili dobro selekcijo. Veliko obetajo letniki v skupinah od U-8 do U-12, med starejšimi pa Alja Ronzullo, ki je tekmovala na FIS pokalu Loka. Morda bo naša regija spet dala kakšno mednarodno priznano tekmovalko ali tekmovalca, kot so Štefan Hadalin, Ana Bucik in letos novinka v svetovnem pokalu Andreja Slokar.”


Najbolj brano