(NAJ TOLMINSKI ŠPORTNIK) Med ekipami so najboljši nogometaši

Občinska športna zveza (OŠZ) Tolmin je v sredo v Kinogledališču podelila priznanja športnikom z vidnimi dosežki, ki tekmujejo v okviru društev s sedežem v Tolminu. Podeljenih je bilo 9 bronastih, 6 srebrnih in 9 zlatih znakov ter 11 bronastih in 9 srebrnih kipcev.

 Foto: ZKŠM Tolmin
Foto: ZKŠM Tolmin

TOLMIN > Naziv športnica leta 2023 so namenili Nini Volčina, us pešni balinarki, ki je dosegla drugo mesto na svetovnem prvenstvu v hitrostnem zbi janju in je naj balinarka po izboru krovne zveze. V igri so bile še Mia Medved (ka jak na mirnih vodah), Alja Kozorog (kanu na divjih vo dah), Tjaša Flajs (kasting) in Vika Rutar (tek na 400 me trov z ovirami).

Že deveti naslov naj špor tnika občine je prejel Luka Božič, ki je v lanski sezoni osvojil skupni seštevek sve tovnega pokala med kanuis ti v slalomu na divjih vodah. Poleg njega so vidne uspehe lani dosegli še Tobi Ga beršček (tek na 5000 me trov), Jure Škoberne (šah), Danijel Šturm (nogomet), Tan Černigoj (skok v dalj ino) in Andrej Skočir (tek na 100 in 200 metrov).

Naj mladi športnik (letniki 2004 in mlajši) je ponovno postal kajakaš na mirnih vo dah Matevž Manfreda, ki si je naziv prislužil z dobrimi nastopi na EP in SP do 23 let. Naj mlada športnica je me talka kopja Žana Sovdat, ki je ta hip najboljša med slo venskimi mladinkami in tretja med vsemi v državi.

Pri izboru za najboljšo športno ekipo dileme ni bi lo. Naziv je osvojila članska ekipa Nogometnega kluba Tolmin z osvojitvijo naslova prvaka 3. SNL v sezoni 2022/23 in napredovanjem v 2. ligo.

OŠZ je podelila je tudi dve priznanji športnim delav cem. Plaketo je prejel Boris Kogoj za dolgoletno delo v šahu, naziv zaslužni športni delavec pa so namenili Aljoši Rejcu za trenersko in organizacijsko delovanje v Atletskem društvu Posočje in v OŠZ.


Najbolj brano