Na Krasu je bilo najbolj prometno

Sodeč po dogajanju v poletnem prestopnem roku bi lahko primorski klubi v superligaški sezoni 2018/19 konkurirali za najvišja mesta. Igralski kader so najbolj premešali pri sežanski Skali in Agrochem Hrastu.

Matija Povh bo skupaj z bratom Gašperjem v novi sezoni nosil dres 
sežanske Skale. Foto: Simon Maljevac
Matija Povh bo skupaj z bratom Gašperjem v novi sezoni nosil dres sežanske Skale. Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Po zaključenih seznamih članov državnih lig je napočil čas tudi za objavo igralcev, ki so v poletnem prestopnem roku zamenjali klubske barve. Največ kadrovskega dogajanja je bilo v vrstah superligaša sežanske Skale. Iz novogoriškega Agrochema, ki se ni prijavil za nastop v elitni superligi, so v Skalo prestopili Peter Ravbar, Klemen Sosič ter Matija in Gašper Povh. Iz Sežane sta se v superligaša Zabiče preselila izkušena Gregor Moličnik in Anton Fabec, v prvoligaša Ilirsko Bistrico Martin Zdauc in David Frank, v drugoligaša Cesto pa Simon Požar.

Kobjeglavski Agrochem Hrast, ki bo svoje domače tekme v superligi igral v Novi Gorici, so okrepili bivši člani Agrochema Mitja Petrič, Žan Kocina, Igor Jakopič, Marijo Golob in Erik Petrič, ki je vrsto let nosil dres italijanskega seria A ligaša Borgoneseja, moštvo pa je zapustil Borut Margon, ki bo v naslednji sezoni nastopal za drugoligaša Gradno Obrov.

V Postojno sta se iz pivškega Orleka preselila talentirana Domen in Gašper Sedmak, medtem ko Borut Pivk prihaja iz nižjeligaške Grmade, Aleš Hrvatič pa je Postojno zamenjal s prvoligašem Pliskovico. Serijo zanimivih prestopov v primorskih superligaših sta zaključila Nikola Đorđević, ki se v portoroško Anteno seli iz prvoligaša Jadran Izola in Darko Kristančič, ki v Portorož prihaja iz prvoligaša Jadrana Hrpelje-Kozina.


Najbolj brano