Med ekipami so v Tolminu najboljši nogometaši

Občinska športna zveza Tolmin je najboljšim domačim športnikom podelila priznanja za minulo leto. Podelila je devet bronastih, šest srebrnih in devet zlatih znakov ter enajst bronastih in devet srebrnih kipcev.

Najboljši športniki leta v občini  na odru Kinogledališča Tolmin  Foto: Zavod KŠM
Najboljši športniki leta v občini na odru Kinogledališča Tolmin  Foto: Zavod KŠM

TOLMIN > Športnica leta 2023 je Nina Volčina, balinarka, druga na svetovnem prvenstvu v hitrostnem zbijanju in je naj balinarka po izboru krovne zveze. Zadnja leta živi v Tolminu, sicer pa je Idrijčanka in je tudi v svoji domači občini prejela priznanje. V igri zanj so bile še Mia Medved (kajak na mirnih vodah), Alja Kozorog (kanu na divjih vodah), Tjaša Flajs (kasting) in Vika Rutar (tek na 400 metrov z ovirami).

Že devetič je športnik leta na Tolminskem postal Luka Božič, ki je v lanski sezoni osvojil skupni seštevek svetovnega pokala med kanuisti v slalomu na divjih vodah. Poleg njega so vidne uspehe lani dosegli še Tobi Gaberšček (tek na 5000 metrov), Jure Škoberne (šah), Danijel Šturm (nogomet), Tan Černigoj (skok v daljino) in Andrej Skočir (tek na 100 in 200 metrov).

Nagrado za najboljšega mladega športnika (letniki 2004 in mlajši) je ponovno prejel kajakaš na mirnih vodah Matevž Manfreda, ki si je to prislužil z dobrimi nastopi na EP in SP do 23 let. Med dekleti je v tej konkurenci slavila metalka kopja Žana Sovdat, ki je ta hip najboljša med slovenskimi mladinkami in tretja med vsemi v državi.

Pri izboru za najboljšo športno ekipo dvomov ni bilo. Najboljša je članska ekipa Nogometnega kluba Tolmin z osvojitvijo naslova prvaka tretji SNL v sezoni 2022/23 in z uspešnim zaključkom prvega dela sezone v drugi ligi (9. mesto med 16 ekipami). Podelili sta še priznanji dolgoletnima športnima delavcema. Plaketo je prejel Boris Kogoj za dolgoletno delo v šahu, naziv zaslužni športni delavec pa so namenili Aljoši Rejcu za trenersko in organizacijsko delovanje v Atletskem društvu Posočje in v OŠZ.


Najbolj brano