Luka Koper dokončno peta

Sredin športni večer je prinesel tudi tekme 9. kroga prve ženske odbojkarske lige. V skupini za prvaka je za presenečenje v Šempetru v Savinjski dolini poskrbela Luka Koper, ki si je z zmago že zagotovila start v izločilni del prvenstva s petega mesta.

Nina Đukić (levo) je bila v sredo z 29 točkami najboljša igralka Luke 
Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Nina Đukić (levo) je bila v sredo z 29 točkami najboljša igralka Luke Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Sredino dogajanje v elitni skupini prve ženske 0dbojkarske lige obeta v sobotnem zadnjem krogu drugega dela prvenstva še trd in primorsko obarvan boj za tretje mesto. Vodilni ekipi lige, kamniški Calcit in prve zasledovalke iz NKBM Branik Maribor, bosta izločilni del lige zagotovo začeli s položaja ena oziroma dva. Svoj ugled sta obe ekipi potrdili z zmagama.

Novogoriški Gen-I Volley bo jutri ob 18. uri v svoji dvorani branil tretje mesto proti Luki Koper, kar sploh ne bo preprosto, saj se bo hkrati boril proti dvema tekmecema. Na svojem parketu se bo soočil s Koprčankami, ki jutri ne bodo imele česa izgubiti. Peto mesto imajo pred izločilnim delom prvenstva zagotovljeno, na četrto pa ne morejo. Istranke se bodo razbremenjene borile za primorski prestiž. Novogoričanke so letos sicer dobile vse medsebojne dvoboje, a so se nazadnje (3:2) komaj izvlekle. Za nameček so bile v sredo povsem nebogljene proti Calcitu.

Drugi tekmec Gen-I Volleyja (tokrat na daljavo) bo SIP, ki ga je v sredo Luka Koper presenetila kar na njegovem parketu. Štajerke bodo v sobotnem zadnjem krogu ob 17. uri v koprski dvorani OŠ Antona Ukmarja igrale z Ankarančankami. SIP je sicer četrti, a z enakim številom točk kot Gen-I Volley (in slabšo razliko v nizih). Glede na že zapisano in na dejstvo, da Ankarančanke s šestega mesta ne morejo više, je jasno, da so vrata do novih točk Štajerkam bolj na široko odprta kot Novogoričankam.

V sredo so Koprčanke v Šempetru v Savinjski dolini potrdile vzpon forme. Že v prvem nizu so bile favoritinjam blizu. V drugem so jih povsem nadigrale, ključen pa je bil tretji niz. Čeprav ga je SIP odigral dobro, so Istranke tekmicam vračale z isto mero in zdržale tudi v izenačeni ter podaljšani končnici. Po izidu 25:25 sta bili koprski dekleti odločitve Ana Marija Vovk in Nina Đukić. To je Luki Koper vlilo samozavest za nadaljevanje dobre igre v četrtem nizu. Do odločitve je prišlo po izenačenju na 19, ko so Primorke uveljavile kakovostno širino tudi z akcijami Taisije Horolske in Metke Dakić.

Ankarančanke so se v predzadnjem krogu drugega dela prvenstva proti NKBM Branik solidno držale in so bile v podaljšanem tretjem nizu blizu temu, da izsilijo četrtega. Razigrani Emi Jurič in Ema Pangerc sta ekipo držali v vodstvu še pri izidu 23:22. Mariborske premoči v znanju in višini se Primorke niso ustrašile. Mariborčankam so ubranile dve zaključni žogi. Žal je nato zgrešen servis Ankarančank favoritinjam odprl pot do zmage, ki jo je potrdila najnevarnejša napadalka državnega prvenstva Iza Mlakar.


Najbolj brano