Koprčani dvoboj odločili v zadnjih minutah

Rokometaši Kopra so v 17. krogu lige NLB v gosteh premagali LL Grosist Slovan s 25:21 (11:11).

Trener Boris Lisica je koprske rokometaše pripeljal do desete 
zmage v sezoni. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Trener Boris Lisica je koprske rokometaše pripeljal do desete zmage v sezoni. Foto: Tomaž Primožic/FPA

LJUBLJANA > Koprčani so po borbeni predstavi na Kodeljevem upravičili vlogo favorita. Dvoboj so odločili z nekoliko boljšo igro v zadnjih desetih minutah. Koper je vpisal deseto zmago sezone, Slovan, ki ga vodi Boris Denić, pa je doživel 12. poraz.

Ljubljančani so odločno začeli in hitro povedli s 5:2, toda v nadaljevanju so se Primorci vrnili v igro tudi po zaslugi vratarja Marina Đurice (skupaj je imel 13 obramb). Ekipi sta tako večji del polčasa bili enakovreden boj, tudi na glavni odmor sta šli povsem poravnani.

LL Grosist Slovan : Koper 21:25 (11:11)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 158, sodnika: Lah in Sok.

Slovan: Mlakar, Krbavčić, Novak, Grojzdek, Pajt 6 (4), Stojnić 1, Pipp 4, Kovačevič, Mlivić 2, Lipovac, Perić 3, Pirc, Budja 3, Nenadić 1, Kovačič 1.

Koper: Đurica, Morato, Poklar, Konjevič, Bekrić, Moljk 1, Beganović, Stojanović 2 (2), Zugan 7, Sanabor 1, Nadarevič 1, Makuc 9 (3), Kete 1, Breznikar 3, Bratkovič.

Sedemmetrovke: Slovan 5 (4), Koper 7 (5).

Izključitve: Slovan 8, Koper 10 minut.

V 36. minuti je Andraž Makuc s sedmih metrov Kopru priigral prvo vodstvo po tistem z 1:0 z začetka tekme. Ekipi je zgolj zadetek ločil še v 50. minuti.

Tehtnico pa sta na koprsko stran nagnila zadetka Kleja Sanaborja in Bora Breznikarja v 52. minuti, saj sta ta pomenila vodstvo z 20:17.

Ko so se domači spet povsem približali, pa je v 58. in 59. minuti zaporedna gola dosegel Dani Zugan za 24:20. To pa je bil dovolj velik naskok za zmago.

Kenan Pajt je bil s šestimi goli najboljši strelec Slovana, Makuc je za Koper dosegel devet, Zugan pa sedem zadetkov.

Slovan bo v 18. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Jeruzalemu Ormožu, Koper pa bo dan pozneje gostil Celje Pivovarno Laško.


Najbolj brano