Koprčani doma še do druge zaporedne zmage

Rokometaši Kopra so v 22. krogu lige NLB doma premagali Dobovo z 39:30 (20:16).

KOPER > Koprčani so po zmagi nad Škofljico prišli še do druge zaporedne zmage, 13. v sezoni, in so šesti na prvenstveni lestvici (26 točk). Dobovčani so doživeli 18. poraz, četrtega zaporednega, in se nahajajo pri dnu prvoligaške druščine s tremi zmagami in šestimi točkami.

Koprčani so že v prvem polčasu večinoma vodili z nekaj goli prednosti. Dobovčani so domače rokometaše lovili, a neuspešno. Prvi del so Koprčani dobili s štirimi goli prednosti.

V nadaljevanju se potek dvoboja ni kaj bistveno spreminjal. Koprčani so prednost držali v svojih rokah in jo ob koncu obračuna še povečali. Dobrih deset minut pred koncem so vodili za +8 (31:23), razliko pa so do konca pomaknili na +9.

Za Koper je deset golov dosegel Andraž Makuc, pet jih je pristavil Aleksandar Stojanović. Pri Dobovi se je z 12 goli izkazal Mitja Romih, s petimi mu je pomagal Nik Rantah.

Koprčane v naslednjem krogu čaka zahteven izziv, ko bodo gostovali v Trebnjem pri Trimu, Dobova pa bo gostovala v Slovenj Gradcu.

* Arena Bonifika, gledalcev 130, sodnika: Deržek, Lesar.

* Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Poklar 3 (1), Konjevič 2, Bekrić 1, Moljk 2, Beganović 1, Stojanović 5, Muminović, Zugan 3, Sanabor 3, Makuc 10 (2), Kete 4, Breznikar 4, Bratkovič 1.

* Dobova: Pauković, Žitković, Suban, Fabek 1 (1), Gerjovič 3, Stunković, Romih 12 (2), Pintar 2, Maslovar, Rantah 5 (2), Ferenčak 4, Kozolić 3, Baznik, Maček.

* Sedemmetrovke: Koper 5 (3), Dobova 6 (5).

* Izključitve: Koper 4, Dobova 8 minut.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano