Kolesarski ekipi Rogliča in Evenepoela tik pred združitvijo

Nizozemska ekipa Jumbo-Visma z zmagovalcem Gira Primožem Rogličem, Toura Jonasom Vingegaardom in Vuelte Seppom Kussom ter belgijski Soudal Quick-Step s svetovnim prvakom v vožnji na čas Remcom Evenepoelom sta tik pred združitvijo, so danes poročale številne tuje agencije. Uraden dogovor je le še vprašanje časa, govorice pa sicer v kolesarskih krogih krožijo že več tednov.

Primož Roglič Foto: Sta
Primož Roglič Foto: Sta

HERTOGENBOSCH > Nova ekipa naj bi naslednje leto dirkala pod imenom Soudal-Visma. Ker se veriga supermarketov Jumbo umika kot glavni pokrovitelj, nizozemska ekipa, ki je letos zmagala na vseh treh največjih večetapnih dirkah, išče nove sponzorje. Nedavno so omenjali vlagatelje iz Savdske Arabije.

Pričakuje se, da bo združitev sprožila številne odmevne prestope kolesarjev, pri čemer bi imel po današnjih podatkih Jumbo 27, Soudal pa 23 kolesarjev pod pogodbo za prihodnje leto. Največja velikost ekipe je namreč 30 kolesarjev.

Nekdanji svetovni prvak Evenepoel že dlje časa meri na prestop v britansko ekipo Ineos. Zmagovalec Gira Roglič pa prav tako ni več najbolj zadovoljen s svojo vlogo pri Jumbu, zato ga povezujejo z več ekipami.


Najbolj brano