Kajakaš leta 2023: najvišja priznanja tudi na Primorsko (FOTO)

Danes zvečer je na prireditvi Kajakaš leta v novogoriški Perli Kajakaška zveza Slovenije nagradila najboljše v letu 2023. Prvi nagradi (kajakaš in kajakašica leta) sta prejela Ljubljančana, svetovni prvak v slalomu Benjamin Savšek in šesta na SP v spustu Ana Šteblaj.

Najboljši kajakaši leta 2023 Foto: Igor Mušič
Najboljši kajakaši leta 2023 Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Priznanja je prejelo še nekaj članov domačega Kajak kluba Soške elektrarne, ki je na prireditvi obeležil 75-letnico delovanja. Za najboljšo v kajakaštvu na mirnih vodah letos je bila razglašena Mia Medved. Priznanja za mednarodne dosežke je prejelo še nekaj Primorcev. Izstopata zmagovalec svetovnega pokala v slalomu kanuistov Luka Božič in Nejc Žnidarčič - četrti na SP v spustu. Najboljša Slovenka med kanuistkami v slalomu je bila Alja Kozorog.

Posebni priznanji za dolgoletno delo v kajakaštvu sta prejela člana vodstva KK Soške elektrarn Boro Šavli (bdi predvsem nad kajaškim centrom kluba na Mostu na Soči in Andrej Humar, vodja Kajakaškega centra Solkan.

Alja Kozorog, Luka Božič in Nejc Žnidarčič (foto: Igor Mušič)

Ob 75-letnici je klub prejel priznanja Kajakaške zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije in Mestne občine Nova Gorica. Predsednik kluba Ivan Zagožen je spomnil na nekaj zgodovinskih mejnikov kluba, ki je dal več olimpijcev. Med takšnimi je bila tudi Urša Kragelj, ki se je na prireditvi tudi uradno poslovila od bogate kariere in je skupaj s predsednikom zarezala v slavnostno torto ob 75-jubileju tega vrhunskega športnega kolektiva, katerega najboljši člani se bodo borili tudi za mesta na olimpijskih igrah v Parizu. im


Najbolj brano