Izolanke odločno branijo naslov

Začela se je nova sezona v prvi ženski namiznoteniški ligi. Državni prvak, izolski Arrigoni, je na ničli pustil Logatec, praznih rok pa je ostala Mahle Letrika iz Vrtojbe.

Jana Ludvik Foto: Tomaž Primožič/FPA
Jana Ludvik Foto: Tomaž Primožič/FPA

Sočasno s prvenstvom v ženski ligi bi se po koledarju moralo začeti tudi prvenstvo pri moških, kjer pa je prišlo do zapleta pri sestavi lige. Fantje Arrigonija, ki so edini primorski predstavnik v tem tekmovanju, so bili na začetek pripravljeni. Kot je povedal trener Saš Lasan, so težave v dogovorih med vodstvom tekmovanja in nekaterimi drugimi klubi. Zato je začetek nove moške prvoligaške sezone preložen.

Žensko tekmovanje se je pričelo po pričakovanjih. Državne prvakinje iz Izole lani tretjim Logatčankam niso dovolile osvojiti niti niza. Kaže, da so odločene doma osvojiti še četrto lovoriko zapored. Po dvakrat sta zmagali Jana Ludvik in Lea Paulin, enkrat pa je bila uspešna Urška Čokelj.

Mahle Letrika iz Vrtojbe, ki se bo borila za obstanek, je na gostovanju pri močnejši Vesni nudila časten odpor. Tina Mozetič je v tretjem dvoboju proti Ivani Zera v nizih vodila že z 2:0, a je izgubila, edino zmago pa je kasneje dosegla proti Tjaši Supanič.

Po štirih letih odsotnosti se je v prvo ligo zmagovito vrnil ravenski Fužinar. Ljubljana in Kajuh Slovan bosta igrala v sredo.

Rezultati

Prva SNTL 1. krog - Preserje : Kema 0:5, Arrigoni : Logatec 5:0 (Ludvik : Gutnik 3:0, Paulin : Okorn 3:0, Čokelj : Zupančič 3:0, Paulin : Gutnik 3:0, Ludvik : Zupančič 3:0), Kajuh Slovan : Ljubljana (25. septembra), Inter Diskont : Jesenice 5:1, Vesna : Mahle Letrika 5:1 (Supanič : Kompara 3:0, Trelec : Cerkvenič 3:1, Zera : Mozetič 3:2, Selak : Kompara 3:1, Supanič : Mozetič 1:3, Zera : Cerkvenič 3:0).


Najbolj brano