Idrijčan Logar je državni prvak

Za primorskimi dirkači na motociklih je izjemen konec tedna. V cestno hitrostni vožnji je državni prvak postal Enej Logar, srebro pa je osvojil Etien Kantar Božič. Slovenski motokros reprezentanci je do devetega mesta v pokalu narodov pomagal Miha Bubnič.

V tesnem primorskem dvoboju je Enej Logar premagal Etiena 
Kantarja Božiča. Foto: Rok Bačovnik
V tesnem primorskem dvoboju je Enej Logar premagal Etiena Kantarja Božiča. Foto: Rok Bačovnik

Na hrvaškem dirkališču Grobnik se je po šestih dirkah v tujini (v Sloveniji žal nimamo primernega dirkališča) končalo slovensko prvenstvo v cestno hitrostni vožnji motociklistov. V razredu supersport 600 sta kraljevala Primorca. Tretjič zapored je prvak postal idrijski član AMD Domžale Enej Logar, ki je odbil napade dveh nevarnih konkurentov. Najbolj tesen je bil obračun z Lucijčanom Etienom Kantarjem Božičem, ki je imel pred zadnjo dirko na vrhu enako število točk kot Enej, za štiri pa je zaostajal Novomeščan Domen Lipnik (2n'Race). Lipnik je na Grobniku nekaj časa celo vodil, a ga je nato pustil na cedilu motor. V boju za zmago sta ostala le še Primorca, izkušenejši Logar pa je Kantarja Božiča ugnal le za devet stotink sekunde.

“Za mano je neverjetna borba. Najboljši dirkači smo uprizorili napet razplet na ravni močnejši mednarodnih prvenstev. Mislim, da smo navdušili gledalce, ki se jih je zbralo kar veliko. Posebej bi se zahvalil tistim iz domače Idrije. Tega uspeha ne bi bilo brez njih, brez podpore pokroviteljev in širše družine,” se je uspeha veselil novi - stari prvak.

Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten) je v svoji krstni sezoni v razredu supersport 600 s tesnim drugim mestom dosegel izjemen uspeh in postavil piko na i v sezoni, v kateri je že postal državni prvak v razredu supermoto.

Konec tedna pa je bil aktiven še en dirkač iz slovenske Istre, član slovenske motokros reprezentance Miha Bubnič iz Strunjana. V pokalu narodov (ekipno svetovno prvenstvo) je kot novinec v tem tekmovanju v francoskem mestu Ernee po svojih močeh pomagal Sloveniji do devetega mesta, kar je - po uspehu leta 1998 - izenačenje najboljšega slovenskega dosežka na tem tekmovanju doslej.

Nosilca slovenskega uspeha sta bila seveda izkušenejša voznika dirk svetovnega prvenstva Tim Gajser iz Makol (nekdanji svetovni prvak, tokrat peti) in Jan Pancar iz Šentvida pri Stični (14.). Bubnič je zasedel 34. mesto, a je bil kljub temu zadovoljen: “Vesel sem, da sem lahko zastopal Slovenijo. Naredili smo zelo dober rezultat. Za mano je izjemna prva izkušnja dirkanja z najboljšimi vozniki na svetu, poseben izziv pa je bil tudi spopad z zelo težko progo.” Svetovni prvaki so postali Francozi, srebro so osvojili Avstralci, bron pa Italijani.


Najbolj brano