Dobra predstava Tabora pri Udineseju

Nogometaši sežanskega Tabora so konec tedna izkoristili za pripravljalno tekmo z najbližjim italijanskim prvoligašem Udinesejem.

 Foto: Matej Glavina
Foto: Matej Glavina

VIDEM > Furlansko moštvo je letošnjo sezono zelo dobro odprlo, med prekinitvijo prvenstva serie A zaradi svetovnega prvenstva pa na lestvici zaseda osmo mesto. Za Videmčane to sezono igrata tudi slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić, ki pa na tekmi prosti sežanskemu prvoligašu nista igrala.

Trener Tabora Dušan Kosić je v začetno enajsterico uvrstil večino nogometašev, ki po navadi začenjajo tudi na prvenstvenih tekmah, Videmčani pa so precej premešali postavo.

Tabor je odigral zavzeto, take tekme so seveda priložnost za ogled potencialnim bogatejšim delodajalcem. V deseti minuti je za goste zabil Ndzengue Fahd, ki si je pozneje izpahnil ramo. Le šest minut pozneje je za Udinese zabil nigerijski napadalec Isaac Success in s tem postavil končni izid 1:1.

Za Tabor so igrali: Koprivec (od 46. Jurca); Ovsenek, Ad. Zeljković, Kaleba, Iscaye, Kljun, Briški, Korošec (od 33. Mahne Vatovec), Hameed, Fahd, Stanković; igrali so še: Ražman, Lacazette, Furlan, Seliškar, Živulić, Khali, Mendes Cipriano, El Afghani. RM


Najbolj brano