Brez presenečenj

Na povratnih dvobojih 3. kroga košarkarskega pokala Spar ni bilo večjih presenečenj. Med 16 najboljših so se po pričakovanjih prebili tudi primorski drugoligaši iz Sežane, Portoroža in Ilirske Bistrice.

V edinem primorskem obračunu so Portorožani tudi na povratni tekmi ugnali vodilno ekipo tretje lige zahod iz Postojne. Potem ko so prvo četrtino sklenili s primanjkljajem osmih točk, so gostitelji tehtnico nagnili na svojo stran do glavnega odmora. Drugo četrtino so dobili s 33:13. Pri domačem drugoligašu je bil z 19 točkami najboljši strelec Žiga Bahor, po 16 pa so jih prispevali Matija Radanovič, Filip Pačarič in Timoty Cole. Pri Postojnčanih je z 19 točkami strelsko izstopal Žan Đogić.

V drugoligaškem obračunu so Sežanci levji delež pri napredovanju opravili že z visoko zmago v Kranju. Na povratnem dvoboju je bil strelsko najbolj učinkovit Gašper Jordan Rojko z 18 točkami. Primanjkljaj s prve tekme pa so proti Slovanu brez težav nadomestili Bistričani. Plama pur je proti aktualnemu tretjeligašu zmagala za visokih 37 točk. Med strelce se je vpisalo enajst košarkarjev, s 27 točkami pa je izstopal Grega Sajevic.

Slovenski pokal

Primorski izidi povratnih dvobojev 3. kroga - Troti : Hidria 89:59 (prva tekma 73:51), Ilirija : Leone Ajdovščina 114:69 (101:88), Plama pur : Slovan 99:62 (52:58), Portorož : PVC Nagode Postojna 94:77 (73:69), Mesarija Prunk Sežana : Triglav 79:69 (83:60), Šenčur : Nova Gorica mladi 91:68 (119:68).

Ob Postojnčanih so po pričakovanjih izpadli še preostali primorski tretjeligaši, ki proti favoriziranim tekmecem že po žrebu niso imeli stvarnih možnosti za napredovanje. Ajdovci, pri katerih je z 19 točkami izstopal Grega Dežman, so visoko klonili pred Ilirijo v Ljubljani. Novogoričani, za katere je Žan Petejan dosegel 24 točk, so izgubili v Šenčurju. Še drugič so v Novem mestu gladko klonili tudi Idrijčani, za katere je Simon Tratnik prispeval 15 točk.


Najbolj brano