Bodo Primorke prehitele Gorenjke?

Z vnaprej odigrano tekmo 13. kroga med tretjimi Radomljami in vodilnim Pomurjem (2:3) se je že začel spomladanski del prvenstva v državni ženski nogometni ligi. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle bo v pomlad stopilo jutri z željo, da s šestega mesta skoči pred trenutno peto ekipo Cerkelj.

kapetanka Primorja Marija Capuder in trener Jan Polanc

 Foto: Igor Mušič
kapetanka Primorja Marija Capuder in trener Jan Polanc  Foto: Igor Mušič

Nogometna zveza Slovenije je pred kratkim javno predstavila žensko ligaško tekmovanje z glavnim pokroviteljem Triglav Zdravje. Slovenska ženska nogometna po mlad se je začenja z derbijem v Radomljah, ki je z zanimivim potekom upravičil pričakovanja. Vodilne gostje, stare znanke (Pomurje Beltinci) z novim imenom in pod vodstvom nekdanjega slovenskega reprezentanta Amirja Karića, so se morale za zmago pošteno potruditi. Odslej bo sicer na dresih daleč najboljše slovenske ekipe (do slej je zbrala popoln izkupiček 39 točk) pisalo Mura Nona. To je posledice pripojitve ŽNK Pomurje Beltinci k DNŠ Mura.

Prekmurke bo na poti do novega naslova težko kdo ustavil, saj ima že prva zasledovalka Olimpija velik zaostanek (28). Na jesenski ligaški lestvici z osmimi klubi sle dijo Ljubljana (24), Cerklje (15) in edini pri morski predstavnik Primorje Gaia Naturelle iz Ajdovščine, ki praznuje desetletje delovanja.

Ajdovke bodo pomlad odprle jutri ob 15. uri na domačem mestnem stadionu, tekmec pa bo prav ekipa, ki Primorkam predstavlja glavni pomladanski izziv - Cerklje. Kaj več je za pretežno dijaško ekipo nedosegljivo, saj se v Prekmurju (v pomlad vstopajo z novima Brazilkama) in v klubih s širšega območja Ljubljane spogledujejo s profesionalizmom, v vseh ekipah lige pa prevladujejo izkušenejše nogometašice - študentke. Obe nem bodo morale Ajdovke paziti, da jih ne preseneti prvi zasledovalec Ptuj (6). Krim, ki je še brez točk, letos v ligi le sodeluje.

“Prvi del sezone bi ocenil kot soliden. Večino smo ga odigrali oslabljeni. Veliko je bilo poškodb, bolezni in šolskih obveznosti. Zato smo rezultatsko nekoliko zaostali za pričakovanji. Upali smo, da se bomo enakovredno kosali s Cerkljami in da bomo s Ptujčankami uspešni tudi na gostovanju. Želim si, da bi bili spomladi nekoliko uspešnejši, ker lahko računam na nekaj več igralk,” je pred tekmovalno pomladjo povedal trener Jan Polanc.

K članski ekipi Primorja je v pripravljal nem obdobju Polanc priključil vse nogometašice, rojene v letu 2006. Kot je za ajdovski klub že običaj, pa je spet ostal brez dela izkušenih deklet, ki že tradicionalno (predvsem zaradi usklajevanja študija in nogometa) odhajajo v univerzitetna središča. Tako bosta spomladi pri Krimu igrali Julija Poplašen in Zoja Čebokelj.

Zaključek pokala

Na sedežu NZS je bil opravljen žreb polfinalnih parov ženskega po kalnega tekmovanja. Mura Nona se bo merila z Radomljami, Olimpija pa z Ljubljano. Polfinalni tekmi bosta 19. aprila. Finale bo 6. maja v Celju. Naslov brani Olimpija, za katero igra Ajdovka Izabela Križaj.


Najbolj brano