Arrigoni znova prvak

Odločilna tretja tekma finala DP za dekleta se je razpletla v znamenju izenačenih tekem, po katerih so se naslova ponovno razveselile Izolanke. Sredi dvoboja je že dišalo na uspeh Vesne, a so domačinke odgovorile šampionsko.

V napeti zadnji tekmi so Arrigonijeva dekleta ubranila državni naslov. Foto: Tomaž Primožic/FPA
V napeti zadnji tekmi so Arrigonijeva dekleta ubranila državni naslov. Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > V zadnji tekmi sezone, ko je vsaka žogica štela dvojno, so Izolanke začele odločno, kot se za prvakinje spodobi. Hkrati se je hitro pokazalo, kako sta ekipi pravzaprav izenačeni. Urška Čokelj je izgubila prva dva niza, a obakrat z najtesnejšo razliko, v tretjem in v četrtem je nasprotnici Ivani Zeri vrnila s povsem enako mero, potem pa je tudi odločilni peti niz izgubila z 9:11. Že pred tem je Lea Paulin gladko in hitro dobila prvi niz, drugega tesno izgubila, v tretjem in četrtem je spet bila za odtenek boljša in tako vpisala prvo zmago za Arrigoni.

V tretji tekmi sta se pomerili nekdanji soigralki Jana Ludvik (Arrigoni) in Kristina Rahotin Pavič (Vesna). Kristina je učinkovito unovčila svoje dolgoletne izkušnje v posebnem okolju telovadnice Arrigoni in dobila prva dva niza z 11:8, tretjega pa z 11:7. Izolska ekipa je tako po prvi tretjini dvoboja znašla v zaostanku, sredi naslednjih dveh obračunov pa se je zazdelo, da bi lahko zaostanek domačink vsak hip narasel na težko ulovljivih skupni izid 1:4.

Toda Lea Paulin se je po zaostanku z 0:2 v nizih proti Ivani Zeri vrnila v velikem slogu in na veliko veselje domačega tabora tudi dobila dvoboj za 2:2 Na drugem igrišču pa je preobrat Urške Čokelj trajal dlje časa, saj je bila Kristina Rahotin izjemno trd oreh. Ko je slednjič Arrigoni povedel s 3:2, se je sprostila tudi Ludvikova. Najbolj izkušena izolska igralka je drugo tekmo finala izpustila zaradi bolezni, tudi v prvem dvoboju dneva ji ni šlo, proti Tjaši Supanič pa je le zaigrala precej bolje in dvoboj kljub maratonskem drugem setu dobila z gladkih 3:0.

S tem je skupna prednost domačih narasla na 4:2. Izolsko občinstvo je postalo še glasnejše, saj je imela Lea Paulin prvo zaključno žogo. 16-letno dekle z Markovca jo je izkoristilo v slogu velemojstrice, saj je dotlej zelo razpoloženo prvo igralko ekipe iz Zaloga Kristino Rahotin premagalo s 3:0 in slavje se je lahko pričelo.

“Zagotovo smo zelo zadovoljni z naslovom. Dekleta so garala celo leto, na vsaki temi so dale svoj maksimum in vsaka je prispevala svoj delež. Obraniti naslov je precej težje, kot ga je osvojiti. Zato upam, da nas po drugem naslovu ne bodo spet prezrli med izborom za naj športnika Primorske,” je povedal predsednik NTK Arrigoni Izola Igor Novel.

Posebej zadovoljna je lahko bila tudi najboljša igralka zadnje tekme Lea Paulin, ki je po koncu prejela tudi priznanje za najboljšo igralko prve SŽNT.


Najbolj brano