Strokovna direktorica UKC Ljubljana Buturović Ponikvar podala odstopno izjavo

Strokovna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je člane sveta UKC Ljubljana danes zjutraj obvestila o svojem odstopu s funkcije, so potrdili v UKC. Ob obvestilu o odstopu naj ne bi podala pojasnil o razlogih za takšno odločitev.

Jadranka Buturović Ponikvar Foto: STA
Jadranka Buturović Ponikvar Foto: STA

LJUBLJANA > Iz UKC Ljubljana so sporočili, da mora odstopno izjavo Jadranke Buturović Ponikvar v skladu s statutom obravnavati svet zavoda. Razlogov za odstop pa za zdaj v UKC niso pojasnili.

Takratni člani sveta UKC so Jadranko Buturović Ponikvar za strokovno direktorico naše največje bolnišnice imenovali konec novembra 2017. Buturović Ponikvar je takrat napovedala, da bo njena ključna naloga ohraniti visoko doseženo raven v UKC in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih. Po štiriletnem mandatu so ji člani sveta UKC konec septembra 2021 podelili nov mandat.

Buturović Ponikvar je po podatkih UKC poklicno pot začela v Beogradu, kjer je leta 1980 končala medicinsko fakulteto in diplomirala kot najboljša študentka v letniku. Tri leta pozneje je na beograjski medicinski fakulteti magistrirala iz urologije, leta 1988 pa je v UKC Beograd opravila specialistični izpit iz interne medicine.

Leta 1993 je doktorirala na medicinski fakulteti v Ljubljani, leto pozneje je postala docentka, 1999 izredna profesorica in leta 2004 redna profesorica na katedri za interno medicino medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Od leta 2005 ima naziv višja svetnica.

V UKC Ljubljana je zaposlena od leta 1988. V svoji poklicni karieri je vodila enoto za otroško dializo in transplantacijo, kasneje pa oddelek za ultrazvok na kliničnem oddelku za nefrologijo, bila je tudi predstojnica kliničnega oddelka za nefrologijo.


Najbolj brano