SD z Golobom o potencialnih ministrskih kandidatih

Premier Robert Golob in predstavniki SD trenutno na sestanku usklajujejo možna imena za kandidata za novega ministra za pravosodje. Po informacijah STA naj bi bilo na mizi več imen, med tistimi, ki jih je prispevala SD, tudi ime aktualne podpredsednice DZ Meire Hot. Pričakovati pa je, da bi kakšno od imen lahko prispeval tudi premier.

 Foto: Jure Klobčar
Foto: Jure Klobčar

LJUBLJANA > Po odstopu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, s katerim se je DZ seznanil 16. februarja, se namreč danes izteče rok, do katerega mora premier Golob bodisi v DZ poslati ime novega ministrskega kandidata oz. kandidatke bodisi sporočiti, da bo vodenje ministrstva začasno prevzel sam ali to nalogo poveril komu od ministrov.

S koalicijsko SD, v kvoto katere sodi ministrstvo za pravosodje, so se sicer dogovorili, da bo začasno vodenje ministrstva prevzel predsednik vlade sam. A kot kaže, je cilj čim prej najti novega kandidata, ki bi zasedel ministrsko funkcijo. Ob uspešnih pogovorih s SD bi torej lahko še danes v DZ poslal ime kandidata oz. kandidatke za novega ministra ali ministrico.

Tega čaka nemalo izzivov, od soočenja s posledicami afere ob nakupu prostorov na Litijski cesti v Ljubljani, neuresničene ustavne odločbe glede plač sodnikov do reforme pravosodja.


Najbolj brano