SD aprila na volilni kongres

Stranka SD gre aprila na volilni kongres, je po opravljeni razpravi konference stranke pojasnila predsednica stranke in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Povedala je še, da naj bi kongres predvidoma izpeljali 13. aprila. Tako bi stranka utegnila še pred prihajajočimi volitvami v Evropski parlament dobiti novo vodstvo.

Tanja Fajon Foto: Jure Klobčar
Tanja Fajon Foto: Jure Klobčar

LJUBLJANA > SD je danes na več organih opravila razpravo o poteh za izhod iz krize, v kateri se je stranka znašla po aferi v zvezi z nakupom stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani.

V središču omenjene afere sta se znašla ministrica iz vrst SD Dominika Švarc Pipan in glavni tajnik stranke Klemen Žibert. Prva bo zaradi afere morala zapustiti ministrski položaj, Žibert pa je že odstopil z mesta glavnega tajnika SD. Začasno bo funkcijo kot v. d. glavnega tajnika nepoklicno opravljal Matevž Frangež, sicer zdajšnji predsednik konference SD.

Podpora stranki je, glede na rezultate javnomnenjske ankete časnika Delo iz januarskih 7,5 odstotka na komaj 2,6 odstotka. Predsednica Tanja Fajon pa je zdrsnila na zadnje mesto priljubljenosti.

V javnosti je bilo veliko govora tudi o možnem izstopu iz vladne koalicije, a je novopečeni generalni sekretar stranke danes v izjavi po predsedstvu SD dejal, da so odločeni, da ta vlada konča mandat in da SD pri tem aktivno sodeluje.


Najbolj brano