Rekord: Junak Deželak z ekipo za otroke zbral več kot milijon evrov

Uspelo je! Dobrodelna Akcija Junak Deželak je znova povezala vso Slovenijo in podrla rekord. Za otroke, ki jim starši ne morejo privoščiti počitnic na morju, so preko SMS in drugih nakazil zbrali več kot milijon evrov, natančneje 1,044,829,69 evra.

Ganjeni Miha Deželak ob razglasitvi končnega zneska, zbranega v 
letošnji akciji Foto: Otton Zajec
Ganjeni Miha Deželak ob razglasitvi končnega zneska, zbranega v letošnji akciji Foto: Otton Zajec

KOPER, DEBELI RTIČ > “Kar težko kaj povem, solze sreče mi tečejo. Tako vesel sem, tako zelo smo si želeli tega milijona in z vašo pomočjo je uspelo, Hvalaaaa!” je Miha Deželak, glavni junak že tradicionalne dobrodelne akcije Deželak Junak, izrazil neskončno hvaležnost vsem, ki so darovali. Nato pa si je z vso ekipo, ki ga je spremljala na desetnevni poti po Sloveniji, privoščil zasluženo osvežitev v morju.

Miha Deželak

Deželak Junak

“Tudi na Goriškem in na Krasu je lepo, so češnje, je marsikaj ... A tu je morje in v tem je neka simbolika, saj tudi otroke s to akcijo pošiljamo na morje, in to tudi mene ponese.”

Moči za zadnje kilometre so nabrali v Kopru

Pred čisto zadnjimi kilometri do cilja se je Miha Deželak z ekipo ustavil še na koprskem Ukmarjevem trgu, kjer so številni, ki so ga tam pričakali, dobrodelno skrinjico, nameščeno na njegovem kvadrociklu, še dodatno zapolnili z bankovci. Tam sta bili tudi predstavnici koprskega podjetja Makro 5, ki sta po že nakazanem tisočaku Deželaku simbolično izročili še dodatnih 1400 evrov, ki so jih zbrali zaposleni v podjetju.

Glavni junak velike dobrodelne akcije Radia 1 je nato ugodil številnim prošnjam za fotografiranje z njim, vmes pa za Primorske novice strnil vtise o desetetapni poti po vsej Sloveniji.

“Še nikoli poprej nas ni tako pralo”

“Glede na stopnjo napora sem začuda v kar dobri telesni formi. Sem dobro treniral, sem zadovoljen. Psiha pa je bila precej pod pritiskom, predvsem zaradi dežja, ker nas je res veliko pralo, na to pa nisem bil čisto pripravljen. Do zdaj v devetih letih še nikoli ni bilo toliko dežja. Stalno se je bilo treba preoblačiti, zebe te, zmanjkuje ti oblačil in čevljev ...”

A včerajšnja istrska “ciljna ravnina” mu je dala dodaten polet: “Ko je zadnji dan, je moje telo še bolj pod adrenalinom, ker smo v pričakovanju, evforiji, in to te kar žene, imaš občutek, kot da letiš. Posebna energija je, sploh pa ob morju. Tudi na Goriškem in na Krasu je lepo, so češnje, je marsikaj ... A tu je morje in v tem je neka simbolika, saj tudi otroke s to akcijo pošiljamo na morje, in to tudi mene ponese,” se je Deželak veselil še zadnjih nekaj kilometrov do cilja na Debelem rtiču, ki jih je prekolesaril v upanju, da mu je z ekipo uspelo zbrati milijon dobrodelnih evrov. “Vse več je otročkov, ki potrebujejo našo pomoč. Vemo, da se vse draži. Upam, da ne prihaja še kakšna kriza, čeprav jo eni že ves čas napovedujejo. Tudi ljudje, ki imajo službe, že težko privoščijo svojim otrokom pravi dopust.”


Najbolj brano