Primorski gostinci držijo primat v slovenski gastronomiji
V Ljubljani so sinoči na prireditvi, ki je bila svojevrstna galerija najboljših okusov slovenskih pokrajin, razglasili prejemnike najvišjih ocen in posebnih priznanj v gastronomskem vodniku Gault&Millau za leto 2020.

LJUBLJANA > Zajetnejši od lanskega bo letošnji vodnik prišel med bralce 22. novembra, ko bo tudi znano, kakšne ocene so namenili kar 157 gostilnam, kolikor so jih obiskali njihovi inšpektorji. Vrh slovenske gastronomske ponudbe po francoskem vodniku, ki ga v Sloveniji uteleša Mira Šemič, ostaja nespremenjen: štiri kuharske kape, kolikor je največ, imajo Hiša Franko iz Starega Sela pri Kobaridu, Gostilna pri Lojzetu z Zemona (obe po 17,5 točk od 20 možnih), Strelec iz Ljubljane, Debeluh iz Brežic, Mak iz Maribora in Denk iz Zgornje Kungote (vse po 17 točk).
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.