Prihaja nova vinska tržna niša
Jabolčno vino, vino iz čebule in rdeče pese, pa brezalkoholno vino. Vse to so novi trendi vinarstva v svetu, poskusno pa jih pridelujejo tudi pri nas. Slovenski vinarji so zadržani, tisti, ki so jih poskusili, pa navdušeni.
LJUBLJANA > Biotehniški izobraževalni center Ljubljana je v projektu Dealkoholizirana vina razvil tehnologijo za proizvodnjo brezalkoholnih vin. K sodelovanju so seveda povabili tudi kmete in kot pravi vodja projekta Jože Ocepek, so bili ti sprva precej zadržani. “Vinarji nad brezalkoholnimi vini niso bili navdušeni. Imeli smo kar nekaj težav, da smo k sodelovanju prepričali vinogradnike, toda ko smo vina predstavljali na pokušinah in sejmih, je bil odziv zelo pozitiven. To je zelo zanimiv kontrast. Pri pridelovalcih so zadržki, pri pokuševalcih pa navdušenje,” je povedal Ocepek, ki se že veseli, da bodo vina februarja predstavili na največjem sejmu ekološko pridelane hrane v Nürnbergu.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.