Po kuharje in natakarje znova v tujino
Gostinci in hotelirji tarnajo nad pomanjkanjem dobrih kuharjev, natakarjev, tudi receptorjev in celo sobaric. “Pridobivanje kadra iz tujine je zapleteno in dolgotrajno. Mi iščemo ljudi že od novembra naprej,” pravi koprski gostinec Aleš Piščanc. Po njegovih besedah je malo zanimanja za delo v gostinstvu predvsem zaradi urnikov.

PRIMORSKA > “Naj povem primer. Naša slaščičarka se po porodniški vrača v službo. Ima enoletnega sinka in - ko bo v popoldanski izmeni - bo domov prišla tudi opolnoči, saj imamo kuhinjo odprto do 23. ure. Tako je v gostinstvu,” razlaga Aleš Piščanc, ki z ženo vodi restavracijo Capra v Kopru. “Pri nas so urniki še znosni, saj imamo dve izmeni in načrtujemo precej vnaprej. Ko pa pogledam lokale naokoli, pa ljudje delajo po cele dneve. Poleg tega v tem poklicu ne poznamo prostih praznikov ali vikendov,” nadaljuje.
“Plače pri zasebnikih niso slabe”
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.