Nataša Pirc Musar izstopila iz lastništva Ruske dače

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je izstopila iz lastništva družbe Ruska dača, turizem, ki je lastnik in upravljalec obnovljene vile v slogu ruske dače v ljubljanskih Gameljnah. Novi lastnik predsedničinega 14,6-odstotnega deleža v kapitalu je njen soprog Aleš Musar, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

 Predsednica republike Nataša Pirc Musar Foto: Jure Klobčar
Predsednica republike Nataša Pirc Musar Foto: Jure Klobčar

LJUBLJANA > Nataša Pirc Musar je prek svojega nemškega podjetja Aulon s sedežem v Münchnu tudi lastnica preostalih 85,4 odstotka Ruske dače.

Objekt v Gameljnah je sicer po navedbah s spletne strani družbe Ruska dača edini primer dače v Sloveniji, po temeljiti prenovi med letoma 2017 in 2019, ki je potekala pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine, pa v objektu ob gostinski ponudbi potekajo tudi različni dogodki.

V kampanji pred predsedniškimi volitvami jeseni 2022 so sicer na predsednico republike in njenega soproga leteli nekateri očitki, ker sta kljub svojemu izdatnemu premoženju obnovo financirala tudi s sofinanciranjem države, natančneje gospodarskega ministrstva v sklopu sofinanciranja turističnih projektov.


Najbolj brano