Boscarolov Kolosej zapira vrata, prihaja Odiseja

Ljubljanski kinocenter Kolosej bo jutri zaprl svoja vrata. Iz podjetja Boscarol, ki ga je lani jeseni kupilo na javni dražbi in pred kratkim tudi prevzelo od stečajnega upravitelja, so sporočili, da se poslavlja tudi dosedanje ime. Po potrebni sanaciji in preureditvi bo kompleks, ki ga bodo poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami, zaživel z novim imenom Odiseja.

Kolosej, ki ga je jeseni kupila družba Boscarol, gre v prenovo. Do decembra naj bi zaživel z novimi 
vsebinami in novim imenom Odiseja. Foto: Boscarol
Kolosej, ki ga je jeseni kupila družba Boscarol, gre v prenovo. Do decembra naj bi zaživel z novimi vsebinami in novim imenom Odiseja. Foto: Boscarol

LJUBLJANA > 6,4 milijona evrov je znašala izklicna cena, po kateri je podjetje Boscarol, družba za upravljanje premoženja, lani septembra na javni dražbi kupilo stavbo Koloseja v ljubljanskem BTC-ju. Kot je takrat povedal direktor družbe Ivo Boscarol, se je za nakup odločil, ker je videl v naložbi priložnost, da Koloseju vrne nekdanjo slavo in ga ob kino vsebini, ki jo bo obdržal, nadgradi z drugimi, novejšimi in zanimivimi vsebinami.

Včeraj je prišla iz ajdovskega Boscarola novica, da je po pravnomočnosti prodajne pogodbe in sklepa o izročitvi nepremičnine podjetje od stečajnega upravitelja uspešno prevzelo kompleks Kolosej. Gre za objekt s skupaj 14.513 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, v katerem so kinocenter z dvanajstimi dvoranami, poslovni prostori za gostinsko dejavnost in pisarne.

Ivo Boscarol

direktor podjetja Boscarol

“Rabi bi naredili moderno vsebino za naslednjih 20 let. Pred 20 leti je bil Kolosej napreden in potrudili se bomo, da bo tudi Odiseja nudila zabavo za celo družino, za vsakega posebej in za vse skupaj.”

Biser sredi Ljubljane je klical k nakupu

“Razlogov za nakup je več. Eden od njih je tudi ta, da kot podjetnik, ki v teh negotovih časih skrbi za svoje premoženje, ne morem biti ravnodušen do takega bisera sredi Ljubljane, na 14.000 kvadratnih metrih tlorisne površine za ceno, ki je nižja od kvadratnega metra terena v Ljubljani, torej je naložba v vsakem primeru upravičena že s stališča dolgoročne investicije,” je ob nakupu lani jeseni za Primorske novice povedal Boscarol.

Ivo Boscarol Foto: Leo Caharija

6,4

milijona evrov je podjetje Iva Boscarola lani odštelo za ljubljanski Kolosej

Kolosej je bil naprodaj v stečajnem postopku podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman. Zapleti s stavbo Koloseja so več let zaposlovali upnike, organe pregona in stečajnega upravitelja.

V Odiseji potovanje v svet zanimivih vsebin

“Za namene preurejanja se Kolosej s 16. marcem 2023 do nadaljnjega zapira in v njem nekaj časa ne bo več dosedanjih aktivnosti. Poslavlja se tudi dosedanje ime in po potrebni sanaciji ter preureditvi bomo z novim imenom Odiseja ponudbo kompleksa poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami,” so še sporočili včeraj iz podjetja Boscarol, kot tudi, da bodo nove vsebine in ponudniki le-teh predstavljeni predvidoma jeseni, ko bodo objavljene tudi informacije glede začetka obratovanja.

14.513

kvadratnih metrov neto tlorisne površine ima Kolosej

“Računamo, da bomo vsebine dorekli v naslednjih tednih, mesecih. Rabi bi naredili moderno vsebino za naslednjih 20 let. Pred 20 leti je bil Kolosej napreden in potrudili se bomo, da bo tudi Odiseja nudila zabavo za celo družino, za vsakega posebej in za vse skupaj,” je včeraj povedal Ivo Boscarol, o izboru imena pa je pojasnil, da Odiseja zato, ker to pomeni razburljivo potovanje, usmerjeno naprej.

Želja je Odisejo odpreti do veselega decembra

Boscarol je potrdil tudi, da bo kino ponudba v Odiseji ostala, a bo verjetno nekoliko drugačna, kot je bila do zdaj. V družbi Boscarol se vsem obiskovalcem Koloseja zahvaljujejo za razumevanje in potrpežljivost ter obljubljajo, da se bodo z Odisejo potrudili ponuditi razburljivo potovanje v svet zanimivih vsebin. In kdaj naj bi bila nova ponudba obiskovalcem na voljo?

“Vsi si želimo, da bi veseli december praznovali pred Odisejo in v Odiseji,” je povedal Boscarol.


Najbolj brano