Ministrica Dominika Švarc Pipan stranki SD poslala izstopno izjavo

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je stranki SD včeraj poslala izstopno izjavo. Za slednje se je odločila po sporu, ki je med njo in vodstvom stranke nastal ob razkritju spornega nakupa stavbe na Litijski.

Dominika Švarc Pipav Foto: Sašo Radej
Dominika Švarc Pipav Foto: Sašo Radej

LJUBLJANA > Dominika Švarc Pipan se je ob včerajšnji razpravi o poteh za izhod iz krize, ki so jo opravili v SD, oglasila tudi na facebooku. Tam je zapisala, da verjame v socialno demokracijo, ne verjame “pa več v njeno spoštovanje znotraj - vodstva - stranke SD”.

“Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks. A vabila na današnjo sejo konference SD, čeprav sem njena članica, nisem prejela. Tako kot ne vabila na sejo predsedstva, čeprav sem prav tako njegova članica. Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar,” je zapisala včeraj.

Dodala je, da se z izključevanjem stranke SD ne da rešiti. “Tisti, ki v socialno demokracijo verjamejo in jo tudi živijo, zaslužijo več,” je dodala.


Najbolj brano