Lokalno pridelana hrana na krožnikih šolarjev vsak dan

Slovenija
, posodobljeno:

Kruh, med, maslo, mleko, jabolka ... Danes bo v številnih vrtcih in šolah po vsej Sloveniji potekal 13. tradicionalni slovenski zajtrk, ki poudarja pomen lokalno pridelane hrane. Ob tej priložnosti smo primorske vzgojno-izobraževalne ustanove povprašali, katera živila iz okolice ponujajo svojim učencem na jedilnikih tudi ostale dni v letu.

Lokalno pridelana hrana na krožnikih šolarjev vsak dan

PRIMORSKA > Na Osnovi šoli Šturje Ajdovščina imajo že v jedilnik za šolsko malico vključena lokalno pridelana kokošja jajca, priložnostno pa učencem ponudijo tudi domače pekovsko pecivo. “V okviru šolske sheme ponudimo učencem lokalno pridelano sadje in zelenjavo. Jedilniki za kosila, ki jih za nas pripravljajo na Srednji šoli Vena Pilona, vključujejo lokalno pridelana živila iz več skupin,” je pojasnila ravnateljica Lea Anželj Vidmar.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.