Golob izpostavil pomembnost povečanja produktivnosti v zdravstvu

Premier Robert Golob se je udeležil delovnega srečanja ministrstva za zdravje o obremenjenosti zdravnikov. Verjame, da so ukrepi za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju ključ do uspeha, je dejal ob robu srečanja v izjavi za medije. Vlada je zagotovila sredstva za spremljanje efektivne obremenitve zdravnikov, je dodal.

Predsednik vlade Robert Golob Foto: Primož Lavre
Predsednik vlade Robert Golob Foto: Primož Lavre

BRDO PRI KRANJU > Predstavniki splošnih bolnišnic Novo mesto, Slovenj Gradec in Nova Gorica ter Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so predsedniku vlade Robertu Golobu predstavili primere dobrih praks merjenja obremenitev zdravnikov. “Moram reči, da sem bil zelo dobre volje, ko sem videl, koliko truda je vloženo v ukrepe za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju. Verjamem, da je ravno to ključ do uspeha za naprej,” je dejal Golob.

Zatrdil je, da se "tudi v času stavke kaže, da je bilo število storitev povečano v primerjavi z lanskim letom ravno zaradi ukrepov, ki so bili tudi danes predstavljeni". Dodal je, da je vlada "zagotovila sredstva, da se s tem nadaljuje in da bomo lahko tudi na ta način prišli do sistema nagrajevanja tistih zaposlenih v zdravstvu, ki več delajo, za razliko od mogoče tistih, ki se danes bolj ukvarjajo z drugimi stvarmi". Golob ni opredelil, za katere ukrepe in koliko denarja gre.

Po delovnem srečanju je predvidena izjava za medije ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel.

Predsednik vlade Golob pogajanj z zdravniškim sindikatom Fides v izjavi ni komentiral. Stavka sindikata sicer traja od 15. januarja.


Najbolj brano