Da bo Primorska še imela svoj dnevnik

S ciljem še naprej zagotavljati vsakodnevne in kakovostne informacije iz primorskih krajev, smo z aprilom primorani nekoliko prilagoditi vsebine v časopisu Primorske novice.

Primorske novice ostajamo dnevnik Foto: Luka Carlevaris
Primorske novice ostajamo dnevnik Foto: Luka Carlevaris

KOPER, NOVA GORICA > Zaostrene razmere na trgu tiskanih medijev, rast cen energije, papirja in distribucijskih storitev ter spremenjene bralne navade so nas v preteklih mesecih celo silile v razmislek, ali je napočil čas za zmanjšanje frekvence izdajanja tiskane izdaje Primorskih novic.

Po analizi stanja pa smo se kljub zmanjšanju števila novinarjev v uredništvu odločili, da je za primorsko javnost zelo pomembno, da ima prav vsak dan na voljo profesionalen časopis, ki ga ustvarjajo ljudje, ki živijo in delajo v tem prostoru. Ocenili smo, da spletna izdaja Primorskih novic, ki poroča o dogajanju v vseh sferah družbe vse dni v tednu od jutra do večera, ni dovolj. Časopis je vendarle časopis. Z njim skušamo - ob zavedanju, da je pogled iz Kopra ali Nove Gorice na državnozborska prerekanja, novo sprejeto zakonodajo, zeleni prehod ... drugačen kot iz glavnega mesta - bogatiti medijski prostor ne samo na Primorskem, temveč v vsej Sloveniji. Pri tem pa še naprej dajemo poudarek temam in zgodbam iz primorskih krajev.

Z današnjim dnem je najbolj očitna sprememba v časniku ta, da bodo komentarji na drugi strani časopisa gostovali le občasno in ne več vsak dan kot doslej. Uvajamo rubriko o humorju, več poudarka bomo namenjali lahkotnejšim temam iz vsakdanjega življenja, povečali bomo število reportaž, čez nekaj tednov pa bo opaziti še nekaj dodatnih sprememb. Vse z namenom, da bo Primorska še naprej imela svoj dnevni časopis.

Denis Sabadin, odgovorni urednik Primorskih novic


Najbolj brano