Peter Iskra: “V delovnem okolju mi je pomemben red”

Tokratnega sogovornika smo ujeli med delom v centralnem skladišču Luke Koper. “To je moja prva delovna praksa,” nam pove. Pravi, da delo rad opravlja “predvsem zato, ker je zame na delovnem mestu pomemben red, torej da vsak od delavcev dobro pozna svoje naloge, da je organizacija dobra. Prav zato je zame delo v Luki Koper zelo prijetna izkušnja.”

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

Peter Iskra se je v skladšču, kjer hranijo rezervne dele za stroje, terminale in kontejnerje iz Luke koper, spoznal z delom s strankami, ki pridejo v skladišče prevzet material, sodelovati se je naučil z dobavitelji in prevozniki. Njegova skrb je tudi, da se podatki na dobavnicah in drugih dokumentih ujemajo.

Kako v tujini delajo tisto, kar delamo tudi mi?

Petrovo vodilo v kariernem svetu je sledeče: “Želim si imeti tako izobrazbo in izkušnje, da bom čim enostavneje našel delo. Moj cilj je imeti veliko alternativ, čim širše možnosti pri iskanju zaposlitve.” V prihodnosti si želi poskusiti tudi kakšno delo v tujini, “rad bi šel za eno leto na delovne počitnice (working holidays) v Avstralijo. To je izziv, ki se ga zelo veselim.” Pravi, da ga zanima, kako tam potekajo delovni procesi, “kako delajo to, kar delamo tudi mi. Predpostavljam, da v povprečju delajo bolje kot v Sloveniji, čeprav ne vem, zakaj imam tak vtis. Vsekakor pa bi rad dobre rešitve iz tujine prinesel in predlagal tudi v Sloveniji.”

-Sušak, Občina Ilirska Bistrica.

-Obiskuje tretji letnik višješolske smeri Prometna tehnologija in transportna logistika na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani.

-V preteklosti se je udeleževal delavnic Zavoda Nefiks, kjer se je naučil, kako se obnašati v svetu zaposlovanja. Peter pravi, da je pridobil veliko neformalnih izkušenj, ki so mu kasneje pomagale, da se je bolj samozavestno predstavljal delodajalcem pri iskanju dela. Poleg tega si je močno razširil mrežo poznanstev in prijateljev.

Na vprašanje, ali bo na dolgi rok ostal v Sloveniji, odgovarja, da ne ve. “Ne delam si načrtov za naprej. Si pa želim ostati tukaj.” Glede na svoje izkušnje z iskanjem dela v Sloveniji pove, da je zanj največji problem priti v stik s podjetji, kjer bi si želel delati. “Od približno 20 poslanih prošenj za delo sem dobil odgovor od samo dveh podjetij. Skrbi me, zakaj je do podjetij tako težko pristopiti oziroma dobiti njihov odziv. Sprašujem se, kako pristopiti do delodajalca, da bom sploh dobil primerno možnost, da se mu predstavim?”

“Najbolj cenimo delovne mlade”
Daniel Turk, vodja centralnega skladišča v Luki Koper: “Praksa pri nas je za mnoge dijake in študente prva taka izkušnja. Z njo dobijo občutek, kaj to praksa v delovnem okolju sploh pomeni. V centralnem skladišču dobijo vpogled v to, kako delovni proces pri nas poteka - pokažemo jim vse, od začetka do konca. Najbolj cenimo mlade z dobrimi delovnimi navadami, tudi če še nimajo izkušenj na trgu dela, saj njim pri delu ni treba razlagati vsake malenkosti, ker sami vidijo par korakov vnaprej in so zato bolj samostojni in učljivi.”

Življenje greni pesimizem

V Sloveniji si želi bolj stimulativnega delovnega okolja, “mladim velik problem predstavlja iskanje stanovanja. Tudi plače na splošno niso najboljše.” Želi si, da bi država poskrbela za sistemske spremembe, ki bi življenjske pogoje za mlade postopoma izboljšale. “Ker sicer odhajamo tja, kjer imajo več posluha za vse tisto, kar potrebujemo za kvalitetno življenje. Mladim v Sloveniji življenje še dodatno greni vsesplošni pesimizem, ki je žal stalnica.”

“Če mi nekje ponudijo boljše pogoje za življenje, bom šel tja, kjer se bom bolje počutil. Živi se samo enkrat!”. Dodaja še, da “bi v Sloveniji morali bolj promovirati slovensko gospodarstvo med mladimi, vendar je to - tako kot tudi uveljavitev sistemskih sprememb - naloga ljudi, ki so za to tudi (bolje) plačani.”

Peter Iskra med pogovorom s strokovno vodjo zavoda Nefiks Alenko Blazinšek Domenis.

“Na razgovor za službo sem zdaj bolje pripravljen”
Alenka Blazinšek Domenis, strokovna vodja Zavoda Nefiks, je Petra povabila na pogovor, srečala sta se na sedežu Primorskih novic v Kopru..
“Pogovarjala sva se o iskanju službe, pripravi na razgovor ter mogoče še najbolj o karierni rasti ter delu za čim boljšo službo v prihodnosti. Poudarek je bil na dobri pripravi na razgovor, dobrem prvem vtisu ter kasnejšem delu,” nam je po srečanju povedal Peter. Peter je dobil tudi koristne nasvete predvsem glede izdelave CV. “Če bi šel zdaj na razgovor za novo službo, bi imel večje možnosti za zaposlitev kot pred srečanjem,” pojasni.
“Strokovnjakinja mi je svetovala tudi v zvezi s pridobitvijo delovne vize za delo v tujini, če se bom za to možnost odločil.” Za reference mi je svetovala, da jih lahko pridobim preko spletne strani Nefiksa, kjer se registriram in izpolnim poseben obrazec, namenjen beleženju vseh delovnih izkušenj. Obrazec se nato pošlje delodajalcu, da ga potrdi.”
“Petra vabimo, da postane Nefiksov tutor, se vključi v naše programe in kakšno od kompetenc, ki jih delodajalci pri mladih najbolj pogrešajo, skoraj brezplačno osvoji na kateri od mladinskih izmenjav v tujini. Za začetek se lahko pridruži Jezikovnemu klubu v Kopru, pojasni Alenka Blazinšek Domenis.
“Vesel sem, da sva se za v prihodnje dogovorila, da ji pošljem izpolnjen življenjepis, da ju pregleda in mi še nadalje svetuje, kako ju izboljšati. Dogovorila sva se, da mi bo pomagala in svetovala tudi v prihodnje,” doda Peter.

Preberite še


Najbolj brano