Že tretji “ne” dirkališču

“Večina prebivalcev Petrinj je proti centru varne in športne vožnje, predvsem zaradi bližine vasi, hrupa, izpušnih plinov, povečanja prometa in skaženega videza krajine. Za nekatere je tudi ekološko sporno, kako je sploh mogoče na Kras umestiti takega onesnaževalca,” pravijo v Petrinjah, že tretji vasi, ki zavrača center.

Kot je pred časom pojasnil župan občine Hrpelje - Kozina Zvonko Benčič - Midre se za gradnjo centra pri Petrinjah zanima GH Trust, ki je skušal isti projekt izpeljati že v okolici Divače, a je tam naletel na nasprotovanje krajanov. V Petrinjah se investitor zanima za lokacijo desno od ceste na sliki. Foto: Tina Čič
Kot je pred časom pojasnil župan občine Hrpelje - Kozina Zvonko Benčič - Midre se za gradnjo centra pri Petrinjah zanima GH Trust, ki je skušal isti projekt izpeljati že v okolici Divače, a je tam naletel na nasprotovanje krajanov. V Petrinjah se investitor zanima za lokacijo desno od ceste na sliki. Foto: Tina Čič

PETRINJE > Takšno je tudi stališče vaškega sestanka, na katerem so se v Petrinjah zbrali 27. aprila, po tem ko so v medijih zasledili, da so župani kraško-brkinskih občin sklenili skupaj podpreti tisto lokacijo centra, ki bo prva izpolnila vse pogoje za začetek gradnje.

V primeru Petrinj je lastnica vseh 60 hektarov zemljišča občina, zato so Petrinje v prednosti pred Povirjem, kjer je večinska lastnica agrarna skupnost Povir, je v začetku april dejal župan občine Hrpelje-Kozina Zvonko Benčič-Midre.

Na sestanku konec aprila so se prebivalci Petrinj zbrali predvsem zato, da bi oblikovali svoje mnenje o zadevi. Ugotovili so, da bi se kakovost življenja v njihovi vasi, le streljaj od 60 hektarjev obsežnega centra, znatno poslabšala.

TINA ČIČ

Več o tem preberite v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano