Za parkiranje bo zadoščal listek, napisan na roke

Tudi v Sežani se obetajo modre cone, parkirne ure in omejitev brezplačnega parkiranja. Sprva le ob Partizanski cesti in pri zdravstvenem domu., brez parkirnine, strogih ukrepov redarstva in glob za kršitelje. Kasneje pa - morda - tudi s tem.

Ob Partizanski cesti bo dovoljeno parkirati le  eno uro. Foto: Tina Čič
Ob Partizanski cesti bo dovoljeno parkirati le eno uro. Foto: Tina Čič

SEŽANA > Kdaj točno bo občina Sežana uvedla nov režim, še ni znano. Predvidoma naj bi se to zgodilo jeseni, ko bo postavljena prometna signalizacija in urejene talne označbe, pravijo v občinski upravi.

“Sistem bo dejansko zaživel, ko se bo začel izvajati nadzor nad upoštevanjem novo vzpostavljenega režima,” za kar bo skrbelo medobčinsko redarstvo, so zapisali.

Ob Partizanski cesti (od križišča z Bazoviško cesto do križišča s Cankarjevo ulico) ter pred banko in pošto bo mogoče parkirati le za eno uro. To bo prvo območje kratkotrajnega parkiranja.

Pri zdravstvenem domu - tako na asfaltiranem kot tudi na sedaj še neurejenem, makadamskem delu, ki naj bi do takrat dočakal ureditev - bo mogoče parkirati za dve uri. To bo drugo območje kratkotrajnega parkiranja. Na občini pravijo, da bodo s tem zagotovili “lažjo dostopnost do zdravstvene oskrbe, saj je to ena izmed najbolj obremenjenih parkirnih površin.” TINA ČIČ

Več o novem parkirnem režimu, ki se obeta v Sežani, preberite v torkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano