Učitelji po izkušnje na Finsko, Irsko, ...

Štiri učiteljice in vzgojiteljica podgrajske osnovne šole v novem šolskem letu pri delu s šolarji in malčki že udejanjajo izkušnje in znanja, ki so jih pridobile med poletnim izobraževanjem v okviru programa Erasmus+ . Nabirala so jih na Finskem, Irskem in v Avstriji, vzgojiteljica pa v Italiji.

Vzgojiteljica Maja Novaković (skrajno desno) se je v Italiji izobraževala za učenje po metodi Montessori.
Vzgojiteljica Maja Novaković (skrajno desno) se je v Italiji izobraževala za učenje po metodi Montessori. 

PODGRAD > Podgrajska osnovna šola Rudolfa Ukoviča se je uspešno prijavila na razpis Erasmus+ v projektu Prvi koraki v Evropo in tako minulo poletje poslala štiri učiteljice ter eno vzgojiteljico na izobraževanje v tujino. Tam so sodelovale na strukturiranih tečajih, na katerih so spoznale različne načine poučevanja.

Vzgojiteljica Maja Novaković je tako nabirala izkušnje pri učenju tujih jezikov po metodi Montessori v italijanskem mestu Città di Castello pri Perugi, učiteljica glasbe in zborovodkinja Damjana Kinkela se je udeležila mednarodnega poletnega seminarja na Orffovem inštitutu v avstrijskem Salzburgu, učiteljici zemljepisa Benjamina Frank in angleščine Kristina Jenko Čekada sta se v Dublinu na Irskem izobraževali o uporabi družabnih omrežij in spleta pri poučevanju, učiteljica kmetijskega krožka Tamara Urbančič pa je na Finskem spoznavala njihov šolski sistem in metode poučevanja na prostem.

Tovrstno izobraževanje na podgrajski šoli ocenjujejo kot zelo koristno, zato se bodo v program vpisali tudi v letošnjem šolskem letu.


Najbolj brano