Turki iščejo domačine za zaposlitev v Orehku

V bivalnem naselju v Orehku so nastanili prve skupine turških delavcev, ki gradijo drugi tir, a kampus še ni povsem zaživel. Družba Yapi Merkezi ponuja delo v kampusu tudi domačinom: takoj bi jih zaposlili vsaj 33.

Urejanja kampusa za gradbene delavce v Orehku.   Foto: Veronika Rupnik Ženko
Urejanja kampusa za gradbene delavce v Orehku.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

OREHEK > “Vas morda zanima delo v kampu v Orehku?” Tako turško podjetje v postojnskem občinskem glasilu oglašuje nove zaposlitve. Trenutno iščejo, denimo, šest kuharskih pomočnikov in še šest kuhinjskih pomočnikov, štiri dostavljalce hrane oziroma strežnike, šest delavcev za delo v pralnici, šest hišnikov oziroma vzdrževalcev, štiri voznike in delavca za pomoč v administraciji. Želijo si zaposliti ljudi iz lokalnega okolja.

A turško podjetje Yapi Merkezi se, podobno kot podjetja drugje v Sloveniji, sooča s pomanjkanjem delavcev. Prav veliko zanimanja med domačini za objavljena delovna mesta v bivalnem naselju v Orehku namreč za zdaj še ni. Težave imajo tudi pri pridobivanju delavcev na drugih delovnih mestih v podjetju v Sloveniji, iščejo, denimo, tudi glavnega računovodjo.

Kampus za delavce medtem še urejajo. Polno bo zaživel, ko bodo lahko odprli vsaj kuhinjo in pralnico. Sprva bo v njem nastanjenih približno 200 do 250 delavcev, potem pa približno 600. Naselje bo, ko bo povsem nared, imelo tudi ambulanto, pisarne, prostore za počitek, molilnico, parkirišča, športne površine ...


Najbolj brano