Tradicionalne koline uvod v Mesec kolin

Srednja Primorska
, posodobljeno:

Po spomladanskem Čemaževem dnevu so člani Društva za gostinstvo in turizem občin Postojna in Pivka v ponedeljek organizirali še en priljubljen kulinarični in družabni dogodek z etnološkim pridihom - Tradicionalne gostinske koline.

Tradicionalne koline uvod v Mesec kolin
Veronika Rupnik Ženko

RAZDRTO > “To je priložnost, da se tukajšnji gostinci povežemo in predstavimo, hkrati pa prispevamo k obujanju starih jedi, ki so jih v naših koncih včasih pripravljali ob kolinah,” pravi Matija Simčič s turistične kmetije Hudičevec, ki je gostila dogodek. Celo vrsto domačih dobrot, značilnih za koline, so pripravili še turistična kmetija Andrejevi iz Narina, gostilna Špelca iz Gornje Košane, Avio pub in Kantina Pivka, Smrekarjeva domačija, gostilna Morski konjiček, Sobe Sanabor, Pavlinova klet in Anica iz Kočanije. Okrog 130 obiskovalcev jih je degustiralo ob spremljavi vin vinarjev Jamšek, Marc, Tomas in Pupis ter pivovarne Castra. Nekateri postojnski in pivški gostinci pa bodo jedi na temo kolin ponujali še ves mesec v okviru Meseca kolin.