Šolarji bodo varnejši

Z novim šolskim letom v Divači zaključujejo gradnjo vrtca, na novo pa bodo uredili tudi promet pri vrtcu in šoli, da bodo malčki in šolarji varnejši.

Shema nove prometne ureditve pri šoli in vrtcu v Divači: del Kosovelove ulice med Kajuhovo ulico in novim krožiščem, ulica Albina Dujca in del Ulice               dr. B. Magajne od Kraške ceste mimo šole do Kolodvorske ulice  je območje umirjenega prometa z omejitvijo na 30 kilometrov na uro ter urejeno s pločniki in prehodi za pešce za pešce in kolesarje Foto: Občina Divača
Shema nove prometne ureditve pri šoli in vrtcu v Divači: del Kosovelove ulice med Kajuhovo ulico in novim krožiščem, ulica Albina Dujca in del Ulice dr. B. Magajne od Kraške ceste mimo šole do Kolodvorske ulice je območje umirjenega prometa z omejitvijo na 30 kilometrov na uro ter urejeno s pločniki in prehodi za pešce za pešce in kolesarje Foto: Občina Divača

DIVAČA> Nov vrtec je v Divačo prinesel tudi premik dela Kosovelove ulice, pred šolo pa je občina uredila krožišče. Ena cesta s krožišča, tista proti šoli, bo v času pouka oziroma med 7. in 15. uro, zaprta za ves promet, izjema bodo šolski avtobusi, zaposleni na šoli in stanovalci blokov Magajnove ulice na številkah 3 in 5.

“Območje v bližini šole in vrtca je postalo območje umirjenega prometa z omejitvijo 30 kilometrov na uro za vozila ter urejeno s pločniki in prehodi za pešce in kolesarje,” pojasnjuje divaški župan Drago Božac.

Spremembe bodo začele veljati v ponedeljek, ko se bo začelo novo šolsko leto. Starši, ki bodo pripeljali otroke v šolo ali vrtec, bodo za kratek čas lahko ustavili oziroma parkirali na poševnih parkiriščih v Ulici dr. B. Magajne in na bočnih parkirnih mestih na Kosovelovi ulici. Ker je teh le nekaj čez 20, jim bo na voljo tudi 25 parkirnih mest na parkirišču ob Kosovelovi ulici pred križiščem s Kajuhovo ulico, ki je namenjeno tudi zaposlenim v vrtcu in šoli.

Župan ob tem poziva voznike, naj vozijo previdno in naj bodo pozorni zlasti na najmlajše udeležence v prometu. MUZ


Najbolj brano