Slamčev borjač vabi na šesti festival

Z včerajšnjim odprtjem razstave Extempore Pliskovica in knjižnice pod orehom se je v Mladinskem hotelu Pliskovica začel letošnji že šesti festival Poletje pr Slamčevih.

Festival bo vse poletje bogatil dogajanje v Pliskovici. Tudi letos bo marsikoga pritegnila tudi knjižnica pod orehom. Foto: Bogdan Macarol
Festival bo vse poletje bogatil dogajanje v Pliskovici. Tudi letos bo marsikoga pritegnila tudi knjižnica pod orehom. Foto: Bogdan Macarol

PLISKOVICA>“Večina dogodkov se bo do konca avgusta odvila na našem borjaču. Težišče programa so že preizkušene vsebine, kot so koncerti (od afriške skupine Farafinslo, ruske Ira roma, do domačih skupin Glasba srca in Dua aritmija), delavnice, imeli pa bomo tudi žetev sivke, izdelovali punčke in cvetne esence, pripravljali jedi iz divje hrane iz narave, zanimiva bosta kamnoseški in kiparsko-lesarski kamp,” je povedal vodja hotela Tom Ločniškar.

Letošnje novosti bodo delavnica o polstenju volne ter opazovanje neba na solze svetega Lovrenca (11. avgusta) ter odprtje razstave o čestitkah in voščilnicah.

Ob včerajšnji otvoritvi festivala so odprli tudi razstavo del, ki so nastala v okviru letošnje akcije Odprti borjači. Slike in fotografije 20 udeležencev so tudi naprodaj, izkupiček pa bodo namenili za sklad za socialno šibkejše učence osnovne šole Dutovlje.

“Pred nekaj dnevi smo dobili tudi pet kvalitetnih koles, ki jih bomo izposojali gostom hotela, pa tudi zunanjim uporabnikom, ki želijo spoznavati Kras s kolesom. Pripravljamo pa tudi obogatitev Pliskine poti, na kateri bomo obudili stare pastirske igrice,” je dodal Ločniškar.

Mladinski hotel, ki je včeraj obeležil deveto leto delovanja, se je letos uspel včlaniti v mednarodno zvezo Hosteling international.

BOGDAN MACAROL


Najbolj brano