Skozi Pivko samo še peš

Pivško središče naj se v prihodnje razbremeni avtomobilov in nameni pešcem, se strinjajo tako snovalci prenove mestnega jedra kot tudi občani, ki si želijo tudi več zelenih površin.

Med križiščem pri kavarni in ovinkom pri pivški občinski stavbi  (na fotografiji) naj bi Pivčani dobili  nov trg Foto: Lori Ferko
Med križiščem pri kavarni in ovinkom pri pivški občinski stavbi (na fotografiji) naj bi Pivčani dobili nov trg Foto: Lori Ferko

PIVKA> Občinski prostorski načrt, sprejet leta 2010, za ureditev središča Pivke določa izdelavo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN). Ta bo uresničil tudi predloge z urbanistične delavnice, ki jo je za domačine pripravila občina z željo, da le-ti aktivno sodelujejo pri snovanju nove podobe in dopolnijo že izdelano osnovno vizijo razvoja pivškega središča.

To sestavlja območje na poti od železniške postaje proti Krpanovemu in nato še proti gasilskemu domu. Kot je pojasnila Maja Burkeljca iz podjetja V prostoru, ki pripravlja OPPN, je med križiščem pri kavarni in ovinkom pri pivški občinski stavbi (na fotografiji) načrtovana ureditev novega trga.

Tam je zasnovana tudi bodoča mestna promenada z delno ukinitvijo prometa in javnimi površinami, med drugim za sejmišče z javnim parkiriščem, postavitvijo otroških igralnih površin in kolesarskih poti.

Gotovo se bo na tem mestu znašlo še marsikaj, saj so svoje komentarje dodali tudi občani. Med drugim so predlagali, da bi del zdajšnjih parkirnih mest spremenili v zelene površine. Nekaj pripomb so imeli tudi glede ureditve trga s kavarno, med pobudami pa se je znašlo tudi medgeneracijsko ali mladinsko središče, ki bi ga uredili v starem vrtcu.

LF


Najbolj brano