Prvo mesto in posebno priznanje 11-letnemu Tristanu Cernatiču

Mladi, nadarjeni postojnski glasbenik Tristan Cernatič je na letošnjem 52. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije Temsig osvojil kar dva zavidljiva rezultata. Zmagal je s klavirsko harmoniko v svoji kategoriji in prejel zlato plaketo, strokovna žirija pa mu je podelila še dodatno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.

Tristan Cernatič se veseli zmage in posebnega priznanja, ki ju je 
osvojil na tekmovanju Temsig. Foto: osebni arhiv
Tristan Cernatič se veseli zmage in posebnega priznanja, ki ju je osvojil na tekmovanju Temsig. Foto: osebni arhiv

POSTOJNA, KAMNIK > “Presrečen sem in ne morem verjeti, da mi je uspelo. Zahvalil bi se svojim staršem in vsem, ki me podpirajo na moji poti. Zmaga mi res veliko pomeni, saj je bila konkurenca velika in močna. Za vsak uspeh je potrebno vložiti veliko truda in odrekanja. Danes živim svoje sanje,” je bil zadovoljen 11-letni Tristan Cernatič, sicer učenec petega razreda Osnovne šole Miroslava Vilharja Postojna in četrtega razreda Glasbene šole Logatec, kjer ga poučuje profesor Luka Jerončič.

Tristan je že kot še ne 4-letni otrok pokazal zanimanje za harmoniko. Sprva je igral diatonično, kasneje je izrazil željo, da bi se preizkusil v klavirski. Starši so že zelo zgodaj opazili njegov talent za glasbo. Njegova velika želja je bila, kot so nam povedali, da bi nekega dne nastopil na pomembnem tekmovanju, kot je Temsig, saj si ga je ogledal že pri šestih letih. Leta glasbenega izobraževanja so tekla in letos so se skupaj s profesorjem odločili za prijavo. Priprave so bile zahtevne, saj je bilo treba izpiliti pet obveznih in izbirnih skladb, ki si jih je sam izbral. Z veliko volje, truda in odločnostjo je prebrodil začetne težave, tako da je nazadnje na tekmovanju, ki je potekalo na Glasbeni šoli Kamnik, pometel s konkurenco še 17 tekmovalcev in dosegel 98,67 točk od 100.

Uspeh na državnem glasbenem tekmovanju, ki v organizaciji Zveze slovenskih glasbenih šol in komisije Temsig med drugim skrbi za povezovanje in kakovostno rast in razvoj slovenske glasbene kulture ter za prepoznavnost in odličnost slovenskega glasbenega šolstva v mednarodnem okolju, je pomembna potrditev in spodbuda za nadaljnje delo.


Najbolj brano