Počku in Baču (še) niso šteti dnevi

Pred petimi meseci je civilna iniciativa ministrici za obrambo Ljubici Jelušič izročila peticijo Za pivško kotlino brez streljanja, ki se nanaša na osnutek državnega prostorskega načrta za Osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna. Na včerajšnji seji je vlada sprejela odgovor na zahteve 16.000 podpisnikov.

Vlada je nekaterim pripombam domačinov prisluhnila; glavnim - da se na Počku in Baču preneha s streljanjem - pa ne. Foto: Lori Ferko
Vlada je nekaterim pripombam domačinov prisluhnila; glavnim - da se na Počku in Baču preneha s streljanjem - pa ne. Foto: Lori Ferko

LJUBLJANA>Vlada je na včerajšnji seji naložila ministrstvoma za okolje in prostor ter za obrambo, da nadaljujeta s pripravo državnega prostorskega načrta (DPN) za vadišče ter da z lokalnim okoljem in nosilci urejanja prostora dosežeta čim večjo usklajenost umestitve vadišča v prostor.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade, je ministrstvo za obrambo že doslej posebno pozornost posvetilo ključnim vprašanjem iz javnih obravnav v začetku letošnjega leta in sprejelo vrsto kompromisnih rešitev.

STANA ZAVADLAV

Podrobneje o tem pišemo v petkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano