Peto brkinsko ocenjevanje klobas in salam

V vaškem domu na Orehku pri Materiji je potekalo peto brkinsko ocenjevanje klobas in salam.

OREHEK PRI MATERIJI > Udeležencev je vsako leto več. Letos je štiričlanska komisija okušala kar 33 vzorcev lokalnih pridelovalcev suhomesnih dobrot.

Rok Vatovec je kot gostitelj pozdravil obiskovalce in udeležence ter na kratko predstavil potek ocenjevanja. Ocenjevalci so se osredotočili na več kriterijev, in sicer na barvo, sestavo prereza, zunanjo podobo, aromo, teksturo in okus. Priznanja so podelili v vaškem domu. Pohvale in priznanja je udeležencem podelila županja Saša Likavec Svetelšek, ki se prireditve udeleži vsako leto.

Kar deset vzorcev si je prislužilo zlato odlikovanje, devet srebrno in deset bronasto plaketo. Po uradnem delu pa so obiskovalci poskusili nagrajene suhomesne dobrote. Tudi za tiste sladkosnede je bilo poskrbljeno. Venčka Vatovec, ki ustvarja Mamine štruklje, je za prireditev pripravila orehove in skutine štruklje po starih, že skoraj pozabljenih receptih. Za popestritev so svoj meh raztegnili mladi glasbeniki.


Najbolj brano