Občina bo za Mexico odštela pol milijona

Občina Hrpelje – Kozina bo za stavbo nekdanjega Mexica na Kozini odštela natanko pol milijona evrov. Z nakupom želijo omogočiti bolj celovito izvedbo prenove Mestnega trga na Kozini.

Občina želi z nakupom  omogočiti bolj celovito izvedbo prenove 
Mestnega trga na Kozini. Foto: Danijel Cek
Občina želi z nakupom omogočiti bolj celovito izvedbo prenove Mestnega trga na Kozini. Foto: Danijel Cek

KOZINA > Zeleno luč za uveljavljanje predkupne pravice v postopku prodaje stavbe nekdanjega Mexica so občini občinski svetniki prižgali že na decembrski seji. Na zadnji seji pa so svetniki z veliko večino podali še soglasje k osnutku besedila kupoprodajne pogodbe.

Za 600 kvadratnih metrov veliko stavbo in 2200 kvadratnih metrov veliko zemljišče bo občina odštela 500.000 evrov, kar je približno toliko, kot je bila ocenjena vrednost. “Cenilec je namreč vrednost stavbe s pripadajočim zemljiščem ocenil na 503.000 evrov,” navajajo na občini.

500.000

evrov bo občina odštela za 600 kvadratnih metrov veliko stavbo in 2200 kvadratnih metrov veliko zemljišče

Nakup stavbe občini zagotavlja dostop do strateško pomembnega zemljišča za nadaljnji razvoj Mestnega trga in območja umirjenega prometa ter prvotni načrt ureditve dopolnjuje. Ker ima trenutni najemnik lokala pogodbo sklenjeno do konca leta 2023, se do izteka pogodbe vsebine v nekdanjem Mexicu ne bodo spreminjale, so še sporočili.


Najbolj brano