Nova defibrilatorja v srednji šoli in na Volaričevi ulici

Po zaslugi donacije podjetja Unika TTI je mreža defibrilatorjev v Postojni bogatejša še za dva debilrilatorja - eden je nameščen v Srednji gozdarski, lesarski in zdravstveni šoli Postojna, drugi pa na sedežu podjetja na Volaričevi ulici.

AED je Srednji gozdarski, lesarski in zdravstveni šoli Postojna 
doniralo podjetje Unika TTI. Na fotografiji (z leve): direktor 
podjetja Simon Premrl, ravnatelj šole Miha Uhelj in komercialni 
direktor Peter Premrl.  Foto: arhiv Unika TTI
AED je Srednji gozdarski, lesarski in zdravstveni šoli Postojna doniralo podjetje Unika TTI. Na fotografiji (z leve): direktor podjetja Simon Premrl, ravnatelj šole Miha Uhelj in komercialni direktor Peter Premrl.  Foto: arhiv Unika TTI

POSTOJNA > Srednja gozdarska, lesarska in zdravstvena šola Postojna je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, Območnim združenjem Postojna-Pivka in postojnskim podjetjem Unika TTI pridobila samodejni zunanji defibrilator (AED), ki so ga postavili na glavnem vhodu dijaškega doma.

Naprava, ki rešuje življenja, je tako dostopna 24 ur. “S tem je naš zavod še korak bližje k ozaveščanju mladih in starejših, obiskovalcev in stanovalcev ter zaposlenih in naključnih mimoidočih, za kar se iskreno zahvaljujemo Rdečemu križu, predvsem pa podjetju Unika TTI za donacijo,” so zadovoljni v šoli.

V podjetju Unika TTI so se glede na izkazano potrebo brez oklevanja odločili za donacijo šoli, hkrati pa v želji prispevati k večji varnosti in zaščiti življenj kupili tudi lastni defibrilator, ki so ga namestili na zunanjost skladiščne hale podjetja.

“Defiblirator na sedežu podjetja bo na razpolago 24 ur in bo pokril območje Volaričeve, Kolodvorske in sosednjih ulic, ki je zelo gosto naseljeno, obenem pa bo tudi preventiva za naše zaposlene in poslovne partnerje, ki nas vsakodnevno obiskujejo,” je povedal direktor podjetja Simon Premrl. In dodal, da so ob tem izvedli tudi izobraževanje za oživljanje in uporabo AED vseh njihovih zaposlenih, ki ga sicer izvajajo vsako drugo leto.

“Lahko se pohvalimo tudi s tem, da je naš sodelavec opravil izobraževanje in pridobil naziv prvega posredovalca,” je še izpostavil Premrl. Za posamezen defibrilator so skupaj z omarico odšteli približno 1950 evrov. V mestu Postojna je bilo sicer doslej po podatkih občine pet AED, ki so dostopni 24 ur, enajst pa je dostopnih v delovnem času ustanove, kjer so nameščeni. Imajo jih tudi v več kot 20 vaseh.


Najbolj brano