Mlade face so na Krasu in v Brkinih delale na polno

Akcija Mlade face je na Krasu in v Brkinih naletela na dober odziv. Ducat desetin mladih se je odločilo, da bo naredilo nekaj dobrega za skupnost in poprijelo za delo. Tako so na Kozini uredili prvi del novih mladinskih prostorov, pridni pa so bili tudi drugod.

V vaški skupnosti Kobjeglava-Tupelče so se Mlade face lotile avtobusne čakalnice Foto: Irena Požar
V vaški skupnosti Kobjeglava-Tupelče so se Mlade face lotile avtobusne čakalnice Foto: Irena Požar

KOZINA, SEŽANA, KOBJEGLAVA - “Nismo pričakovali da bo šlo tako, res se dela na polno,” je bil zadovoljen lokalni koordinator akcije na Kozini in občinski svetnik Vasja Ivančič ter pojasnil, da drugi del prostorov, ki ga mladi urejajo v stavbi nekdanjega Lesograda, potrebuje nekaj več dela, vendar bo dokončan v par tednih.

Nato bo postal zbirališče mladih, prostor, na katerega so upali in si ga želeli že ob marčevski javni tribuni. Pred nekaj tedni so od občine Hrpelje - Kozina prejeli ključe prostorov, ki bodo njihovi. Za zdaj le začasno, pravi Ivančič, dokler ne dobijo “trajnih”.

Z novimi prostori naj bi upravljala bodoča nova sekcija Kluba študentov Sežana. Programi in vsebine, ki se bodo tu odvijali, še niso dokončno začrtani, vsekakor pa bodo upoštevali želje mladih, pravi Ivančič.

Da so ti pripravljeni na akcijo, so dokazali s sobotnim delom - očistili so tudi nekdanjo blagovno hišo in pripravili vse potrebno, da so lahko dan sklenili s koncertom Tinkare Kovač in dveh lokalnih predskupin.

V Sežani je bilo najbolj zanimivo med postavljanjem instalacije aranžerskega tehnika v parku pred sodiščem: mladi, ki so iskali odpadke ob poti proti Bazovici, pa na srečo niso našli kaj dosti smeti, zato so narisali nekaj znamenj na kamne.

V vaški skupnosti Kobjeglava-Tupelče pa so se ob sodelovanju občine Komen sobotne akcije Mlade face udeležili ne le mladi, temveč tudi ostali vaščani. Skupaj jih je bilo približno trideset. Na že tretji delovni akciji letos so uredili avtobusno čakalnico, igrišče, spomenik, potreben popravila, ter nadaljevali z označevanjem nastajajočih tematskih poti v okolici naselja. Potrebne rekvizite, od barve do čopičev, jim je zagotovila občina.

TČ, IP, BM


Najbolj brano